Θεοδωράκης στο STAR: Ευρώ πάση θυσία, είναι ΚΟΛΑΣΗ ο άλλος δρόμος

"Δεν θα έμπαινα στην κυβέρνηση.Πήγαν χωρίς όπλα στην διαπραγμάτευση"-Πρώτη δημοσίευση:04/05/2015 23:57

Θεοδωράκης στο STAR: Ευρώ πάση θυσία, είναι ΚΟΛΑΣΗ ο άλλος δρόμος

Στις εγκαταστάσεις του Star Channel βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας, ο επικεφαλής του κινήματος Το Ποτάμι, Σταύρος Θεοδωράκης, προκειμένου να μιλήσει για όλους και για όλα στην εκπομπή του σταθμού, «στον Ενικό».

«Ευρώ πάση θυσία…. ο άλλος δρόμος είναι ο δρόμος της κόλασης» τόνισε ο κ.Θεοδωράκης, σχολιάζοντας τις διαπραγματεύσεις Αθήνας-δανειστών και τις απαιτήσεις των εταίρων

«Εισηγούμαι στον κύριο Τσίπρα να πει την αλήθεια στον ελληνικό λαό και να πει τι ακριβώς ζητάνε οι εταίροι» είπε με νόημα, επισημαίνοντας ότι «αυτό το Ασφαλιστικό, όπως είναι τώρα μας πάει στα βράχια».

«Η κυβέρνηση πήγε χωρίς όπλα στην διαπραγμάτευση και έχασε πολλά. Η Ευρώπη ήθελε τον Τσίπρα, την είχαν κουράσει Σαμαράς και Βενιζέλος. Είχε όλο το πεδίο να παίξει καλή μπάλα ο Τσίπρας, αλλά δεν το έκανε» πρόσθεσε ο κ.Θεοδωράκης, εκτιμώντας ότι όσο καθυστερεί η ελληνική κυβέρνηση τόσο θα αυξάνονται οι απαιτήσεις των δανειστών

«Η Ελλάδα είχε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία, και πολύ φοβάμαι ότι ο κ.Τσίπρας την χάνει την ευκαιρία παίζοντας με τις συνιστώσες του» πρόσθεσε ο κ.Θεοδωράκης, τονίζοντας ότι δεν θα έπρεπε ο πρωθυπουργός να συνομιλεί με τις συνιστώσες τους .

«Ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος έπρεπε να είχαν πάρει μεγαλύτερη παράταση. Έπρεπε να είχαν δώσει λύσεις σε κάποια θέματα και να μην τα είχαν δώσει ως καυτή πατάτα στον ΣΥΡΙΖΑ.» πρόσθεσε, σχολιάζοντας την προηγούμενη κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Ερωτώμενος για τις θετικές δηλώσεις που έκανε πρόσφατα για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο κ.Θεοδωράκης ξεκαθάρισε πως το ότι παραδέχεται πως, ο κύριος Βενιζέλος κάνει καλές υποδείξεις στην κυβέρνηση, «δεν σημαίνει ότι θα πάω μαζί του».

«Το ΠΟΤΑΜΙ δημιουργήθηκε για να γκρεμίσει το παλιό πολιτικό σύστημα» πρόσθεσε, κατηγορώντας την κυβέρνηση για ψέματα, όσον αφορά την αύξηση του κατώτατου μισθού και την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, που παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις, τελικά δεν έγιναν.

«Πήγαν στις εκλογές με την λογική του μαγικού ραβδιού» υπογράμμισε.

«Η Ελλάδα δεν έχει μέλλον εκτός ευρώ. Η Ελλάδα πρέπει να γίνει η βαλκανική υπερδύναμη. Η χώρα μας χάνει έδαφος, γιατί εξασθενεί η οικονομία της» υποστήριξε .

Σχολιάζοντας τους χαρακτηρισμούς από κυβερνητικά στελέχη περί «τρόικας εσωτερικού», ο κ.Θεοδωράκης τόνισε ότι «αυτό είναι ένα επικοινωνιακό κατασκεύασμα του ΣΥΡΙΖΑ»

Όπως είπε «κόκκινη γραμμή» για το ΠΟΤΑΜΙ, είναι η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, αφού όπως είπε «χωρίς ανάπτυξη όλη η συζήτηση για τους μισθούς και τις συντάξεις δεν οδηγεί πουθενά».

Κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «έχει αλλεργία στις μεταρρυθμίσεις», ενώ στο ερώτημα για το αν θα έμπαινε τώρα στο κυβερνητικό σχήμα σε περίπτωση που του το πρότεινε ο κ.Τσίπρας, ο επικεφαλής του ΠΟΤΑΜΙΟΥ ήταν κατηγορηματικός.

«Δεν θα έμπαινα στην κυβέρνηση… Εγώ ακόμη και σε λεωφορείο που μπαίνω θέλω να ξέρω την διαδρομή του, να ξέρω που πάει» εξήγησε

Ο ίδιος επανέλαβε πως στόχος του «δεν είναι να γίνει υπουργός, ούτε αν��ιπρόεδρος μιας κυβέρνησης».

Αναφερόμενος στο παρασκήνιο των συνομιλιών για τον σχηματισμό κυβέρνησης λίγες ώρες μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, ο κ.Θεοδωράκης αποκάλυψε πως στην συνάντηση που είχε τότε με τον κύριο Τσίπρα, του είχε πει «να μην γίνει πρωθυπουργός των Συνιστωσών. Του είπα να κάνει μια κυβέρνηση προσωπικοτήτων, μια κυβέρνηση ευρύτερης συμμαχίας. Αυτό προτείνω και σήμερα».

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top