Καραγκούνης για briefing: απόλυτα συνεπής στην ασυναρτησία της η κυβέρνηση

Eρώτημα και από ΝΔ για το αν υπάρχει υπουργός που έβγαλε χρήματα στο εξωτερικό

Κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστας Καραγκούνης, απαντώντας στον κ. Γαβριήλ Σακελλαρίδη, για τα όσα υποστήριξε κατά την σημερινή πρώτη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Μεταξύ άλλων ο κ. Καραγκούνης χαρακτήρισε την κυβέρνηση «απόλυτα συνεπή στην… πλήρη ασυναρτησία της» και υποστήριξε ότι διαψεύδει ακόμη μία φορά τον εαυτό της:

«Στην αρχή υποστήριζε ότι δεν έχει ανάγκη τα χρήματα από την τελευταία δόση του Μνημονίου. Στη συνέχεια υποστήριζε ότι θα πάρει χρήματα από τους δανειστές, χωρίς να υπογράψει το Μνημόνιο. Ύστερα υπέγραψε τη συνέχιση του Μνημονίου ως τον Ιούνιο, χωρίς να πάρει χρήματα. Τότε το ονόμαζε αυτό «υπερήφανη διαπραγμάτευση». Τώρα παραδέχεται ότι ήταν σφάλμα γιατί δεν κατάλαβαν τι υπέγραφαν! Στο μεταξύ παραδέχθηκαν επίσης ότι είχαν ανάγκη τα χρήματα της τελευταίας δόσης για τα οποία θα επιτύγχαναν «ενδιάμεση συμφωνία»! Πότε; Μέσα στο Μάρτιο! Κι ύστερα ως τα ��έσα Απριλίου! Κι ύστερα ως τα τέλη Απριλίου! Κι επειδή όλες αυτές οι ημερομηνίες πέρασαν χωρίς αποτέλεσμα, τώρα μας λένε ότι… δεν θα υπάρξει ενδιάμεση Συμφωνία, αλλά θα πάνε κατ’ ευθείαν σε οριστική συμφωνία, δηλαδή σε νέο Μνημόνιο, για τα επόμενα δύο χρόνια!».

Όσον αφορά τις συντάξεις ο εκπρόσωπος της ΝΔ ανέφερε: «Για τις συντάξεις δεν χρειάζεται να ρωτούν εμάς. ��πορούν να διαβάσουν τα κονδύλια που ψηφίσαμε στον Προϋπολογισμό της φετινής χρονιάς. Προβλέπεται αύξηση του κονδυλίου για τις συντάξεις συνολικά. Ιδιαίτερα για τις κύριες συντάξεις εμείς ούτε δεχθήκαμε, ούτε καν συζητήσαμε, ενδεχόμενο μείωσής τους. Όπως δεν δεχθήκαμε και τις ομαδικές απολύσεις. Όπως δεν δεχθήκαμε ούτε συζητήσαμε, μείωση μι��θών στο δημόσιο. Τώρα, τι ακριβώς συνέβη; Έχουν τόσο επιδεινωθεί τα πράγματα επί των ημερών τους, που τους ζητούν μείωση κύριων συντάξεων και μισθών;».

Ειδικά για τις επικουρικές συντάξεις ανέφερε ότι αποτελούν μικρό μέρος του εισοδήματος των συνταξιούχων και σήμερα προβλέπεται πράγματι, η «ρήτρα μηδενικού ελλείμματος», που θα οδηγήσει σε άλλες περιπτώσεις σε μικρή μείωση για φέτος, σε άλλες περιπτώσεις σε μικρή αύξηση και σε άλλες δεν θα υπάρξει αλλαγή.

Ο κ. Καραγκούνης κατέληξε στη δήλωσή του, θέτοντας το ζήτημα για το οποίο ερωτήθηκε και ο κ. Σακελλαρίδης στο briefing, αν υπάρχει κυβερνητικό στέλεχος που έβγαλε τα χρήματά του στο εξωτερικό:

«Τέλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πολλά, αλλά δεν είπε απολύτως τίποτε - για την ακρίβεια απάντησε πως “δεν γνώριζε” - ως προς το πρώτο που θα έπρεπε να γνωρίζει: Αν υπάρχει σήμερα κυβερνητικό στέλεχος και μάλιστα με αρμοδιότητες στην οικονομία, που έβγαλε χρήματά του στο εξωτερικό και μάλιστα αφότου ανέλαβε κι ενώ ασκεί καθήκοντα. Πότε θα μάθει; Και τι θα κάνει σχετικώς;».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top