Ξεκίνησαν οι εργασίες της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους

Θα διαρκέσουν μέχρι την Πέμπτη, 7 Μαΐου

Δεύτερο «κύμα» συνεδριάσεων ξεκίνησε σήμερα η επιτροπή αλήθειας του χρέους, προκειμένου να οριστικοποιηθεί η μεθοδολογία και η συλλογή στοιχείων που βρίσκονται, όχι μόνο στα Υπουργεία και στη διάθεση κρατικών και κυβερνητικών ή ανεξάρτητων αρχών, αλλά και σε διεθνείς οργανισμούς και όργανα, καθώς και από μαρτυρίες.

Όπως δήλωσε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, η επιτροπή θα τροφοδοτείται με στοιχειά και από την εξεταστική επιτροπή για τις ευθύνες της υπαγωγής στο μνημόνιο, καθώς και από την επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, που ανοίγει εκ νέου τα σκάνδα��α της Siemens και της Λίστας Λαγκάρντ. Μάλιστα μιλώντας για το στόχο της επιτροπή αλήθειας, η κα Κωνσταντοπούλου τόνισε ότι «καλείται να αποδείξει ποιο είναι το πραγματικό χρέος και σε ποιες συνθήκες δημιουργήθηκε και χρησιμοποιείται ως εργαλείο εξανδραποδισμού ενός ολόκληρου λαού».

Η πρόεδρος της Βουλής, αφού εξιστόρησε την εμπειρία που είχε πρόσφατα σε ένα ταπεινό ταβερνάκι μαζί με τα μέλη της διεθνούς ομάδας, τα οποία συμμετέχουν στην Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου του Χρέους, εξαπέλυσε επίθεση στους επικριτές του εγχειρήματος αυτού, κάνοντας λόγο για «κύμα οργής παλαιοκομματικού και φαύλου πολιτικού συστήματος και εκπροσώπων του, που ανέλαβαν να τρομοκρατούν το λαό και να προπαγανδίζουν μνημονιακές πολιτικές σε βάρος κοινωνικών αναγκών και να εξαπατούν ψευδώς το λαό ότι, το χρέος είναι βιώσιμο».

Οι διαδικασίες της επιτροπής θα διαρκέσουν μέχρι την Πέμπτη, 7 Μαΐου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top