Πάγκαλος για Βαρουφάκη: στρατηγός στη μάχη δεν παραιτείται, εκτελείται!

Τι έγραψε για την «φουρτούνα» και τον «καλό καπετάνιο»

Κριτική στον υπουργό Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη ασκεί ο πρώην υπουργός Θ. Πάγκαλος, με αναφορές στο παρελθόν, στο άρθρο του με τίτλο «στην φουρτούνα φαίνεται ο καλός καπετάνιος», στην προσωπική του ιστοσελίδα, με αντίστοιχες έμμεσες υποδείξεις προς τον πρωθυπουργό Α. Τσίπρα για τον τρόπο διαχείρισης του ΥΠΟΙΚ, ακόμη και με «εκτέλεση» (πολιτική και όχι φυσική εννοείται…)!

Ο πρώην υπουργός υπενθυμίζει περιστατικά κρίσης στις σχέσεις Ελλάδας- ΕΟΚ (τότε) που είχε κληθεί να διαχειριστεί από το 1983 και επί κυβέρνησης Α. Παπανδρέου, με την συμμετοχή του στο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών, όπως την διαφοροποίηση της ελληνικής κυβέρνησης από την καταδίκη για το στρατιωτικό πραξικόπημα του Γιαρουζέλσκι στην Πολωνία ή από την καταδίκη της Σοβιετικής Ένωσης για την κατάρριψη Νοτιοκορεατικού τζάμπο.

«Τότε έμαθα, για πρώτη φορά στη ζωή μου, τι πρέπει κανείς να κάνει και τι πρέπει να αποφεύγει για να γίνει ανεκτός μέσα σε ένα πολιτικά και αισθητικά εχθρικό περιβάλλον. Πρέπει κατ’ αρχήν να αποφεύγεις κάθε ευκαιρία υπερβολικής έκθεσης στα μέσα ενημέρωσης. Να περιορίσεις, δηλαδή, τις εμφανίσεις σου στον τύπο στο απολύτως απαραίτητο. Πρέπει να είσαι σεμνός και διακριτικός και να μη δίνεις αφορμές για να σε απομονώσουν με το ντύσιμό σου ή τις εκφράσεις σου ή την εν γένει εμφάνισή σου. Πρέπει να είσαι ταπεινός και αυστηρά προετοιμασμένος για να επιβάλλεις το σεβασμό και να αποκτήσεις κύρος» αναφέρει ο Θ. Πάγκαλος.

Στο ίδιο π��εύμα προσθέτει ότι «πρέπει από την ημερήσια διάταξη να επιλέγεις θέματα που έχουν γενικότερη σημασία και όχι μόνο το στενό εθνικό σου συμφέρον και να υποστηρίζεις μια γενικότερη άποψη για την Ευρώπη, επιλέγοντας με πολλή προσοχή του συμμάχους που θα αποκτήσεις και τους αντιπάλους οι οποίοι ενδεχόμενα θα προκύψουν. Τέλος, οφείλεις να είσαι πάντα παρών και να αξιοποιείς κάθε στιγμή για να αναπτύξεις προσωπικές σχέσεις με το περιβάλλον», παραπέμποντας εμμέσως στα όσα έγιναν στο τελευταίο Eurogroup στην Ρίγα.

«Επειδή κανείς δεν είναι τέλειος και όποιος νομίζει ότι ξεχωρίζει απ’ τους άλλους κατά τρόπο καθοριστικό και μπορεί να τα κάνει όλα μόνος του, είναι απλώς ένα ψώνιο από τα τόσα που εμφανίζονται στην πολιτική ζωή πρέπει να έχεις τη δυνατότητα να επιλέγεις ένα καλά δεμένο και αποτελεσματικό στενό επιτελείο από ανθρώπους, οι οποίοι πιστεύουν ότι κάνεις το σωστό και είναι έτοιμοι να πέσουν στη φωτιά για να σε βοηθήσουν να το πετύχεις» συμπληρώνει ο Θ. Πάγκαλος για το ίδιο ζήτημα.

Καταλήγοντας, ο πρώην υπουργός επισημαίνει, απευθυνόμενος ουσιαστικά στον πρωθυπουργό, υπονοώντας ότι αυτός θα χρεωθεί την ευθύνη για ένα «Βατερλό» και όχι ο υπουργός Οικονομικών:

«Αν όλα αυτά τα τηρήσεις, τό��ε έχεις την ικανοποίηση ότι έκανες τη δουλειά σου σωστά. Και για όσους ζητούν την παραίτηση του Υπουργού Οικονομικών, στο πεδίο της μάχης στρατηγός δεν παραιτείται. Αν δε γίνεται τίποτα άλλο, εκτελείται. Όπως και να ‘ναι, στο Βατερλώ ηττήθηκε ο Βοναπάρτης και όχι κάποιος απ’ τους στρατάρχες του, που μόνο δρόμοι και πλατείες στο Παρίσι μας τους θυμίζουν».
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top