Μπακογιάννη: Θα κινηθούν διαδικασίες στη ΝΔ αν κλείσει συμφωνία

«Ευχόμαστε όλοι να υπάρξει συμφωνία, αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η Ελλάδα»

Μπακογιάννη: Θα κινηθούν διαδικασίες στη ΝΔ αν κλείσει συμφωνία

Αντίκτυπο στα εσωκομματικά της ΝΔ εκτιμά ότι θα έχει μια συμφωνία Ελλάδας δανειστών η Ντόρα Μπακογιάννη.

Απαντώντας στο ερώτημα «αν κλείσει η συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές και περάσουμε στην επόμενη ημέρα για τη χώρα, θα ανακινηθούν διαδικασίες στη ΝΔ για συνέδριο, ηγεσία ή οτιδήποτε άλλο;», η κ. Μπακογιάννη απάντησε: «Πιστεύω πως τότε θα κινηθούν οι διαδικασίες, αλλά πρώτα απ’ όλα να πούμε ότι η ΝΔ δεν εύχεται τη δικαίωσή της δια της καταστροφής της χώρας».

Η βουλευτής της ΝΔ, επεσήμανε πως όλοι εύχονται να υπάρξει μια συμφωνία και να επικρατήσει η υπευθυνότητα: «Ευχόμαστε να επικρατήσει η υπευθυνότητα και θα στηρίξουμε μία πορεία προς τα εκεί, διότι εμάς αυτό που μας ενδιαφέρει πρωτίστως είναι η Ελλάδα».

Η κα Μπακογιάννη επεσήμανε ότι «υπάρχει πεδίο λαμπρό για άσκηση αντιπολίτευσης στον ΣΥΡΙΖΑ» αλλά είναι κρίσιμες οι ώρες για την Ελλάδα: «Δεν θα δυσκολευτούμε να κάνουμε αντιπολίτευση. Λίγο να δείτε τα θέματα παιδείας, δημόσιας τάξης, ασφάλειας, ανυπαρξίας οικονομίας, ανυπαρξίας αναπτυξιακής πολιτικής, μπορώ να σας μιλάω μέχρι αύριο. Δεν μπορεί, όμως, κανένας να θέσει θέματα την ώρα που η Ελλάδα βρίσκεται κρεμασμένη σε μία κλωστή. Επί της ουσίας ότι η χώρα πρέπει να μείνει μέσα στην Ευρωζώνη και πρέπει να έχουμε μία συμφωνία. Θα σπρώξουμε την κυβέρνηση με όλες μας τις δυνάμεις σε αυτή την κατεύθυνση».

Όσον αφορά τη στάση της ίδιας και της ΝΔ στο ενδεχόμενο ενός τρίτου πακέτου στήριξης, δήλωσε: «Θα γίνει συζήτηση στην Κοινοβουλευτική Ομάδα με βάση όλα τα δεδομένα και θα αποφασίσει η KO. Δεν θα αποφασίσει δηλαδή κανένας σε κανένα γραφείο μεταξύ τριών».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top