Π. Σκουρλέτης: «Εμμονικό το ΔΝΤ, υπάρχει ανάγκη για συνολική λύση»

«Δεν θα κάνουμε πίσω σε εργασιακά και ασφαλιστικό»

Π. Σκουρλέτης: «Εμμονικό το ΔΝΤ, υπάρχει ανάγκη για συνολική λύση»

​Για τις ασφυκτικές πιέσεις του ΔΝΤ στα εργασιακά μίλησε ο υπουργός Εργασίας, Π. Σκουρλέτης, στην πρωινή εκπομπή του Mega, τονίζοντας ότι το Ταμείο ζητά από την κυβέρνηση να μην αγγίξει ότι αποδιάρθρωσε τις εργασιακές σχέσεις τα τελευταία χρόνια.

«Δεν υπάρχει λογική να ζητάει να μην αγγίξουμε τι; Ό,τι υπήρξε ως νομοθέτημα το οποίο διέλυσε και αποδιάρθρωσε τις εργασιακές σχέσεις να μην το αγγίξετε. Και όχι μόνο αυτό κάντε και άλλα. Δηλαδή ομαδικές απολύσεις, παραπέρα μείωση των συντάξεων, όχι συλλογικές συμβάσεις», είπε ο κ. Σκουρλέτης κα πρόσθεσε:

«Μας ζητούν να μην αγγίξουμε τίποτα από αυτά τα οποία τα προηγούμενα πέντε χρόνια διέλυσαν τη ζωή των Ελλήνων πολιτών, είναι δυνατόν; Τουλάχιστον οι πιο ακραίες φωνές από το Brussels Group, από τη μεριά των δανειστών. Άρα πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι υπάρχουν πιο ψύχραιμες φωνές. Στα ζητήματα τα εργασιακά φαίνεται πιο άκαμπτη η πλευρά του ΔΝΤ».

Αναφερόμενος στη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου, ο υπουργός Εργασίας υποστήριξε ότι χαμένη φαίνεται να βγαίνει η Ελλάδα.

«Από την 20ή Φεβρουαρίου και έπειτα φαίνεται ότι σε εκείνη τη συμφωνία-πλαίσιο οι δανειστές είχαν αποδεχθεί ότι μπαίνουμε σε μια άλλη φάση, ότι σταματάμε να συζητούμε στη βάση της πέμπτης αξιολόγησης, στη βάση του μνημονιακού προγράμματος, έχουμε αποδεχθεί την πραγματικότητα που έχει δημιουργηθεί στην Ελλάδα μετά τις τελευταίες εκλογές και αναζητούμε έναν έντιμο προωθητικό συμβιβασμό, μια αμοιβαία επωφελή λύση», τόνισε και συνέχισε:

«Έτσι το ερμηνεύσαμε εμείς και έτσι αποτυπώθηκε και στο πνεύμα και στο γράμμα της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου. Την επομένη αρχίζουν ερμηνείες οι οποίες ουσιαστικά πάνε να ανατρέψουν αυτή τη συμφωνία. Υπάρχουν αυτά τα απανωτά Eurogroup, η σύνοδος κορυφής που έγινε, ο χρόνος κατασπαταλείται χωρίς να έχει βρεθεί καμία μα καμία πρακτική λύση. Με αποτέλεσμα και με δεδομένο το χρηματοδοτικό πρόβλημα της χώρας να φθάνουμε σε ένα σημείο που ο ��αμένος της υπόθεσης αυτής να είναι η ελληνική πλευρά».

Πάντως ο κ. Σκουρλέτης εκτίμησε ότι υπάρχει μια ειλικρινής διάθεση από μερίδα Ευρωπαίων αξιωματούχων να βρεθεί λύση, όχι μόνο για λόγους συμπάθειας και αλληλεγγύης στην Ελλάδα.

Ο υπουργός Εργασίας ξεκαθάρισε ότι ο χρόνος της ενδιάμεσης συμφωνίας έχει εξαντληθεί και έκανε λόγο για μια συνολική λύση.

«Πρέπει να κάνουμε μια συνολική συζήτηση, το εάν αυτή προϋποθέτει να κάνουμε ένα δυο βήματα μέσα στο Μάιο να τα κάνουμε, αλλά βρισκόμαστε μπροστά στην ανάγκη να απαντήσουμε στο συνολικό πακέτο, το συνολικό πακέτο είναι μια βιώσιμη λύση απέναντι στο θέμα του χρέους», είπε.

Ο κ. Σκουρλέτης τάχθηκε τέλος στο πλευρό του υπουργού Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη, κάνοντας λόγο για πρωτοφανή στοχοποίηση.

«Είναι πρωτόγνωρο για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, η στοχοποίησή του, η προσπάθεια αποδόμησής του, ένας ολόκληρος μιντιακός και επικοινωνιακός πανευρωπαϊκός και όχι μόνο μηχανισμός να προσπαθεί κυριολεκτικά να τον ισοπεδώσει, όχι απλά επειδή δεν αρέσει το στυλ και το προφίλ του, σε αυτή την προσπάθεια θέλει να χτυπήσει την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό», είπε και πρόσθεσε:

«Είναι ο υπουργός Οικονομικών και με αυτόν τελικά θα συνυπογράψουμε».

ΒΙΝΤΕΟ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top