ΒΟΜΒΑ από Λαφαζάνη: «Αν δεν αλλάξουμε θετικά την κοινωνία, να παραδώσουμε τη σκυτάλη»

Ανοιχτό και πάλι το ενδεχόμενο εκλογών

ΒΟΜΒΑ από Λαφαζάνη: «Αν δεν αλλάξουμε θετικά την κοινωνία, να παραδώσουμε τη σκυτάλη»

«Αν δεν μπορέσουμε να πετύχουμε στο να αλλάξουμε θετικά την κοινωνία, το καλύτερο που θα έχουμε να κάνουμε είναι να αφήσουμε την κυβερνητική σκυτάλη», δήλωσε σε συνέντευξή του στην Καθημερινή ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Ο κ. Λαφαζάνης τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ακόμα την εξουσία και αυτή βρίσκεται στα χέρια μια «ολιγαρχίας του πλούτου» και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση και η εξουσία δεν είναι αυτοσκοπός.

Ο υπουργός Παρ��γωγικής Ανασυγκρότησης, επανέλαβε ακόμα τη σιγουριά του ότι η κυβέρνηση μπορεί να πετύχει στο έργο που έχει αναλάβει, σημείωσε ότι οι κόκκινες γραμμές που έχει θέσει η κυβέρνηση δεν είναι αρκετές και ζήτησε να ανοίξει το θέμα της απομείωσης του ελληνικού χρέους.

«Αυτή την ώρα η Ελλάδα δε χρειάζεται απλώς κάποιες κόκκινες γραμμές που να διασώζουν ορισμένα κρίσιμα κεκτημένα, όσο κι αν αυτό είναι αναγκαίο. Η χώρα μας χρειάζεται επειγόντως ένα θετικό και πολύ συνεκτικό προοδευτικό πρόγραμμα-πακέτο το οποίο να δίνει προτεραιότητα στην απομείωση του χρέους, στην παροχή ισχυρής ρευστότητας στην οικονομία και στην ανάπτυξη με παραγωγικό προσανατολισμό», είπε ο κ. Λαφαζάνης.

Αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις τόνισε ότι δύσκολα μπορούν να αποτυπωθούν οι πραγματικές θέσεις και διαθέσεις των πολιτών σε σύνθετα θέματα, όπως αυτό του νομίσματος και ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να υπάρξει ένας νέος πολιτικός μηχανισμός στη βάση απλώς και μόνο της επιστροφής στη δραχμή.

Όσον αφορά στα ανοίγματα της κυβέρνησης της Ρωσία, την Κίνα, την Βραζιλία, την Ινδία και σε άλλες χώρες, ο κ. Λαφαζάνης είπε ότι δεν αφορούν στην αποκόμιση πιστώσεων για την αποπληρωμή δόσεων στους δανειστές, αλλά έχουν να κάνουν με την προσπάθεια να εξευρεθούν συνεργασίες που θα αξιοποιηθούν σε αναπτυξιακή κατεύθυνση για τη χώρα και με την ανάγκη να διαμορφώσει η Ελλάδα μια νέα ανεξάρτητη πολιτική και αναπτυξιακή πορεία.

Τέλος σχετικά με τον ρωσικό αγωγό φυσικού αερίου, ο κ. Λαφαζάνης είπε:

«Από την πρώτη στιγμή η κυβέρνησή μας κι εγώ προσωπικά, στηρίξαμε ανεπιφύλακτα τη διέλευση από το ελληνικό έδαφος ενός αγωγού με ρωσικό φυσικό αέριο, που θα ξεκινάει από τα ελληνοτουρκικά σύνορα και θα φτάνει στα σύνορα με FYROM με κατεύθυνση την Κεντρική Ευρώπη. Στηρίζουμε αυτό το έργο με πλήρη επίγνωση των αντιδράσεων από τις ΗΠΑ και από ορισμένους κύκλους του ευρωπαϊκού κατεστημένου, διότι θα αοπφέρει τεράστια πολιτικά και οικονομικά οφέλη στη χώρα μας, ενώ θα υποβοηθήσει την συνεργασία και την ενεργειακή ασφάλεια στην περιοχή μας και στην Ευρώπη» κατέληξε ο κ. Λαφαζάνης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top