Τέλος για σήμερα οι διαπραγματεύσεις στο Brussels Group – Από αύριο και πάλι

Αγκάθι στις διαπραγματεύσεις οι ομαδικές απολύσεις και οι συλλογικές συμβάσεις

Τέλος για σήμερα οι διαπραγματεύσεις στο Brussels Group – Από αύριο και πάλι

Ένα… διάλειμμα από την ένταση της διαπραγμάτευσης κάνουν τα μέλη των διαπραγματευτικών ομάδων στο Brussels Group, ώστε να ανασυντάξουν τις δυνάμεις τους, να επαναπροσδιορίσουν την στρατηγική τους και να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων αύριο Δευτέρα μετά και από την εμπλοκή που παρουσιάστηκε αργά χθες το βράδυ.

Όπως αναφέρει το Capital, εξακολουθούν να υπάρχουν σοβαρές διαφωνίες στα εργασιακά, το ασφαλιστικό, αλλά και σε μια σειρά από άλλα σημαντικά θέματα, με το ΔΝΤ να έχει αναλάβει τον ρόλο του… «σκληρού» στις συζητήσεις.

Πηγές των δανειστών κάνουν λόγο για μικρή πρόοδο και σημαντικές ακόμα διαφορές, όμως παραδέχονται ότι πλέον οι συζητήσεις είναι πιο ουσιαστικές, επισημαίνοντας πάντως ότι υπάρχουν ακόμα ζητήματα τεκμηρίωσης κάποιων ελληνικών θέσεων.

Η Αθήνα επιδιώκει μια δήλωση προόδου στο Eurogroup της 11ης Μαΐου, ώστε η ΕΚΤ να πάρει απόφαση και να δώσει εντολή για αύξηση του ορίου έκδοσης εντόκων γραμματίων για την Ελλάδα.

Παρ’ όλ’ αυτά, κάτι τέτοιο ακόμα δεν θεωρείται δεδομένο κι αυτό γιατί χθες η κατάσταση φαίνεται να εκτροχιάζεται και πάλι μετά από την ισχυρή διαφωνία που εκφράστηκε από το ΔΝΤ για τις ομαδικές απολύσεις και την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων.

Η συνέχεια θα δοθεί αύριο, αν και όπως αναφέρουν πηγές του ΔΝΤ, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να υποχωρήσει το Ταμείο στα εργασιακά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top