Γιούνκερ: Έχουμε ακόμα δρόμο να διανύσουμε με την Αθήνα

«Αυτό που μπορώ να πω στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή είναι πως δεν θα υπάρξει ελληνική χρεοκοπία», ανέφερε ο πρόεδρος της Κομισιόν

Γιούνκερ: Έχουμε ακόμα δρόμο να διανύσουμε με την Αθήνα

O Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Rheinische Post, μίλησε για τις διαπραγματεύσεις με την Αθήνα λέγοντας πως υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος και δεν έχουν αποσαφηνιστεί συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις, όμως «βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο».

Ο πρόεδρος της Κομισιόν, απέκλεισε εκ νέου ελληνική χρεοκοπία και υπογράμμισε πως η Ελλάδα είναι και θα μείνει μέλος της Ευρωζώνης.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης επεσήμανε: «Έχουμε ακόμη πολύ δρόμο να διανύσουμε, δεν έχουμε ακόμη την αναγκαία καθαρότητα για συγκεκριμένα μεταρρυθμιστικά προγράμματα, ωστόσο κινούμαστε στη σωστή κατεύθυνση».

Και πρόσθεσε: «Αυτό που μπορώ να πω στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή είναι πως δεν θα υπάρξει ελληνική χρεοκοπία».

Ο κ. Γιούνκερ υπογράμμισε ότι«η Ελλάδα είναι και θα μείνει σταθερά τμήμα της Ευρωζώνης» τονίζοντας ότι είναι κοινός στόχος όλων των κυβερνήσεων στην Ευρωζώνη.

«Όμως σε αντάλλαγμα αναμένεται από την Ελλάδα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της απέναντι στο
Eurogroup και να προχωρήσει σε βιώσιμη και αξιόπιστη δημοσιονομική και οικονομική πολιτική» σημείωσε.

Κλείνοντας είπε: «Εάν πρόκειται να υλοποιηθούν προεκλογικές υποσχέσεις, πρέπει να μπορούν και να χρηματοδοτηθούν αναλόγως».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top