Γερμανός πρόεδρος: «Η Γερμανία πρέπει να είναι ανοιχτή στις πολεμικές επανορθώσεις στην Ελλάδα»

Τι λέει ο Γιοάχιμ Γκάουκ σε συνέντευξή του στη Sueddeutsche Zeitung

​Την άποψη ότι η Γερμανία πρέπει να είναι ανοιχτή στο ενδεχόμενο πολεμικών επανορθώσεων στην Ελλάδα, εξέφρασε ο πρόεδρος της ομοσπονδιακής δημοκρατίας της Γερμανίας, Γιοάχιμ Γκάουκ.

Σε συνέντευξή του, που θα δημοσιευτεί στη σαββατιάτικη έκδοση της εφημερίδας Sueddeutsche Zeitung, υποστηρίζει τα αιτήματα της Αθήνας για τις γερμαν��κές επανορθώσεις.

«Η Γερμανία πρέπει να σκεφτεί σοβαρά το ζήτημα της ιστορικής ευθύνης που έχει απέναντι στην Ελλάδα» λέει χαρακτηριστικά ο Γερμανός πρόεδρος.

«Είναι το σωστό για μια χώρα που έχει πλήρη επίγνωση της ιστορίας της όπως η δική μας να εξετάζει τι πιθανότητες ενδεχομένως υπάρχουν για επανορθώσεις» πρόσθεσε.

Ακόμη, ο ίδιος τόνισε: «Δεν είμαστε μονάχα πολίτες που ζουν στο σήμερα και στη σύγχρονη εποχή αλλά είμαστε επίσης απόγονοι εκείνων που άφησαν πίσω τους ένα μονοπάτι καταστροφής στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου -και στην Ελλάδα, μεταξύ άλλων περιοχών [...]».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top