Αγώνας σε δύο… γήπεδα: Η διπλή διαπραγμάτευση που «πονοκεφαλιάζει» τον Τσίπρα

Κάτια Μακρή: «Έχει το μέτωπο του εσωτερικού και το μέτωπο του εξωτερικού»

Αγώνας σε δύο… γήπεδα: Η διπλή διαπραγμάτευση που «πονοκεφαλιάζει» τον Τσίπρα

«Βρισκόμαστε σε πολύ οριακή στιγμή. Βλέπουμε τις πιέσεις των δανειστών να οξύνονται και ξανάρχεται όλη αυτή η συζήτηση για Grexit που νομίζαμε ότι είχαμε αφήσει πίσω» σχολίασε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο του STAR με τη Μάρα Ζαχαρέα.

Όπως δήλωσε η δημοσιογράφος, οι δανειστές από τη μία πιέζουν να κλείσει η συμφωνία και η κυβέρνηση από την άλλη πιέζει να μείνουν έξω μέτρα που ξόρκιζε π��οεκλογικά: «Ο κ. Τσίπρας κάνει δύο παράλληλες διαπραγματεύσεις. Η μία είναι στο εξωτερικό, προσπαθώντας να τετραγωνίσει τον κύκλο για το τι θα βάλει και τι θα βγάλει από τα μέτρα, ώστε να πει πως κράτησε και τις "κόκκινες" γραμμές του, ενώ άλλη είναι η διαπραγμάτευση του εσωτερικού, το τι θα κάνει το κόμμα του που… έχει βγει στα “κεραμίδια”».

Όπως εξήγησε η σχολιαστής του δελτίου του STAR, στο εσωτερικό μέτωπο δεν είναι «απλά» ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

«Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης δεν είναι μια μονάδα, είναι ο επικεφαλής της εσωκομματικής αντιπολίτευσης που αθροίζει το 35% του κόμματος. Και στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε, όμως, τεράστιο πρόβλημα που λέγανε στον πρωθυπουργό να μην υποχωρήσει. Τέλος, ο κ. Μιχελογιαννάκης λέει από την πλευρά του ότι δεν θα ψηφίσει τον ΕΝΦΙΑ» τόνισε η κα Μακρή.

«Ο κ. Τσίπρας προσπαθεί έναν έντιμο συμβιβασμό εσωτερικού και έναν έντιμο συμβιβασμό εξωτερικού» κατέληξε στο σχόλιο της.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top