Τσίπρας: «Είμαστε κοντά σε συμφωνία» - Προς αίτημα για έκτακτο Eurogroup η κυβέρνηση

Μαραθώνια συνεδρίαση 5 ωρών στο υπουργικό! - Πρ. δημοσίευση: 19.48

Τσίπρας: «Είμαστε κοντά σε συμφωνία» - Προς αίτημα για έκτακτο Eurogroup η κυβέρνηση

Μαραθώνια ήταν η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπό τον Αλέξη Τσίπρα, η οποία ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 11 μετά από περίπου 5 ώρες συνεδρίασης.

Ο πρωθυπουργός, ενημερώνοντας τους υπουργούς του για την πορεία της διαπραγμάτευσης, εξέφρασε την αισιοδοξία του πως σύντομα θα η ελληνική κυβέρνηση και οι δανειστές θα δώσουν τα χέρια.

«Είμαι αισιόδοξος ότι είμαστε κοντά σε συμφωνία που θα κινείται στο πλαίσιο της λαϊκής εντολής και θα ορίζεται από τις κόκκινες γραμμές που έχουμε θέσει» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι έχει γίνει σημαντική πρόοδος τις τελευταίες ημέρες, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από το κλίμα στο χθεσινό Euro Working Group, αλλά και από την εξέλιξη των συζητήσεων στο Brussels Group.

Τα πάντα ωστόσο θα κριθούν μέσα στο επόμενο τριήμερο –έως την Κυριακή το βράδυ- που ολοκληρώνεται η συνεδρίαση του Brussels Group.

Εν τω μεταξύ, όπως γράψαμε νωρίτερα στο star.gr, η κυβέρνηση σκοπεύει να ζητήσει τη σύγκληση έκτακτου Eurogroup με στόχο να δοθεί «πάτημα» στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να επαναφέρει την εξαίρεση στην αποδοχή ελληνικών ομολόγων και να ανεβάσει την «οροφή» έκδοσης τριμήνων γραμματίων.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top