Απότομη προσγείωση από Βρυξέλλες: Μην ελπίζετε σε συμφωνία ως την Κυριακή!

«Στερούνται ουσίας οι μεταρρυθμίσεις που προτείνει η Ελλάδα»

Απότομη προσγείωση από Βρυξέλλες: Μην ελπίζετε σε συμφωνία ως την Κυριακή!

Σε απότομη προσγείωση οδηγούν οι Βρυξέλλες τις ελπίδες για συμφωνία των δύο πλευρών εντός του Σαββατοκύριακου.

Κοινοτικός αξιωματούχος που μίλησε στο CNBC έσπευσε να διευκρινίσει ότι δεν είναι αληθείς οι πληροφορίες ότι οι δύο πλευρές είναι κοντά σε συμφωνία τις επόμενες μέρες.

«Οι αναφορές για πιθανή συμφωνία την Κυριακή οφείλονται σε παρεξήγηση και είναι αναληθείς» είπε ο αξιωματούχος, ο οποίος σύμφωνα με το αμερικάνικο μέσο έχει άμεση επαφή με τις συνομιλίες που διεξάγονται.

455.jpg

Σύμφωνα με το CNBC, οι ελπίδες για συμφωνία αναπτερώθηκαν από χθες το βράδυ μετά τη συνεδρίαση του EuroWorking Group, ωστόσο ο αξιωματούχος έβαλε τις προσδοκίες στον «πάγο», λέγοντας ότι πρόκειται για μία συνηθισμένη, μηνιαία συνεδρίαση κατά την οποία η Ελλάδα συζητήθηκε «εν συντομία και όχι τόσο πολύ».

Η ίδια πηγή τόνισε στο αμερικανικό μέσο ότι η αλλαγή στην ελληνική διαπραγματευτική ομάδα αποτελεί ένα θετικό βήμα που βοηθά τις συνομιλίες, αλλά υπογράμμισε ότι όσον αφορά την ουσία των μεταρρυθμίσεων η Ελλάδα έχει να διανύσει ακόμη πολύ δρόμο: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με την πρόοδο που έχουμε δει. Αλλά η πρόοδος αφορά περισσότερο στη διαδικασία παρά την ουσία, θα έλεγα».

Το CNBC τονίζει ότι επιχείρησε να επικοινωνήσει για το θέμα με αρκετούς αξιωματούχους της ελληνικής κυβέρνησης αλλά δίχως επιτυχία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top