Ερώτηση Μπακογιάννη σε Βαρουφάκη: Πόσα δισ. έχουν φύγει από την Ελλάδα;

Ζητά να γίνει γνωστή και η πορεία του ΑΕΠ κατά το πρώτο τρίμηνο του 2015

Ερώτηση για τις εκροές των καταθέσεων και την πορεία του ΑΕΠ έκανε η Ντόρα Μπακογιάννη στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη.

Η βουλευτής της ΝΔ τόνισε ότι η μη επίτευξη συμφωνίας φέρνει ανασφάλεια και κατ’ επέκταση ζημιά στην πραγματική οικονομία, η οποία κινδυνεύει ακόμη και με κατάρρευση.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι έχουν αποσυρθεί πολλά δισ. ευρώ από τις ελληνικές τράπεζες και η πιστοληπτική ικανότητα της χώρας έχει υποβαθμιστεί. «Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι η κατακόρυφη αύξηση ��ου κινδύνου χώρας (country risk), αφού η Ελλάδα βρίσκεται στις υψηλότερες θέσεις επικινδυνότητας, ανάμεσα σε χώρες όπως η Βενεζουέλα και η Ουκρανία, γεγονός που συνεπάγεται την περιθωριοποίηση της χώρας από Έλληνες και ξένους επενδυτές» τονίζει η κα Μπακογιάννη.

Στην ερώτησή της η βουλευτής της ΝΔ ζητά να μάθει σε τι ποσό ανέρχονται οι εκροές καταθέσεων από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα καθώς και το ποια είναι η κεφαλαιακή επίπτωση στις συστημικές τράπεζες.

Παράλληλα, ζητά να γίνει γνωστή η πορεία του ΑΕΠ κατά το πρώτο τρίμηνο του 2015.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top