Αποκάλυψη Ν. Χατζηνικολάου: Σενάριο υποδόσης σε Ελλάδα με αντάλλαγμα 2 «σοβαρές» μεταρρυθμίσεις

Έτοιμη η Ευρώπη να αγοράσει το ελληνικό χρέος στο ΔΝΤ αν προχωρήσουμε το θέμα

Αποκάλυψη Ν. Χατζηνικολάου: Σενάριο υποδόσης σε Ελλάδα με αντάλλαγμα 2 «σοβαρές» μεταρρυθμίσεις

Σε δύο αποκαλύψεις που βάζουν νέα δεδομένα στον χάρτη της διαπραγμάτευσης προχώρησε ο Νίκος Χατζηνικολάου στο κεντρικό δελτίο του STAR με τη Μάρα Ζαχαρέα.

O εκδότης της Real News και της Αγοράς επιβεβαίωσε το σενάριο της συγχώνευσης των δύο διαπραγματεύσεων εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία εντός των επόμενων ημερών με τους δανειστές. Ωστόσο, όπως επεσήμανε «δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα περάσουμε τον κάβο των ομολόγων που λήγουν στις 9 Μαΐου και τις 12 Μαΐου, πολύ περισσότερο να φθάσουμε έως τα τέλη Μαΐου».

Σύμφωνα με τον ίδιο, το πιθανότερο σενάριο είναι να πάμε σε ενδιάμεση συμφωνία. «Οι πληροφορίες μου από εξαιρετικά υψηλή πηγή στις Βρυξέλλες λένε τα εξής: Η πλευρά των δανειστών είναι διατεθειμένη να δώσει μια υποδόση ύψους 3 δισ. ευρώ υπό την προϋπόθεση η κυβέρνηση να ανακοινώσει 2 σοβαρές μεταρρυθμίσεις, δηλαδή μεταρρυθμίσεις που θα έχουν πολιτικό κόστος» τόνισε ο σχολιαστής του ��εντρικού δελτίου του STAR.

Ο ίδιος, εξήγησε και γιατί οι Ευρωπαίοι ζητούν πολιτικό κόστος από την κυβέρνηση: «Όχι -όπως λένε κάποιοι στην Αθήνα- για να πλήξουν την κυβέρνηση αλλά για να βεβαιωθεί έτσι η Ευρώπη ότι η κυβέρνηση έχει πράγματι τη διάθεση και την αποφασιστικότητα να αναλάβει να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα. Θέλουν 2 γενναίες μεταρρυθμίσεις για να δείξει ο Αλέξης Τσίπρας ότι θα εργαστεί προς την κατεύθυνση του συμμαζέματος των δημοσιονομικών και της αλλαγής των δομών της ελληνικής οικονομίας».

Στη συνέχεια, ο κ. Χατζηνικολάου προχώρησε και στη δεύτερη πολύ σημαντική αποκάλυψη: «Οι Ευρωπαίοι προσφέρουν στον κ. Τσίπρα και ένα μεγάλο δώρο στο βάθος της διαπραγμάτευσης. Λένε “αν εσείς το κάνετε αυτό και δείξετε ότι το προχωράτε κιόλας, είμαστε διατεθειμένοι τον Ιούνιο να συζητήσουμε την αγορά από την Ευρώπη του τμήματος του ελληνικού χρέους που ανήκει στο ΔΝΤ και έτσι να φύγει από την εικόνα το Ταμείο».

Σύμφωνα με τον εκδότη της Real News και της Αγοράς, «αυτό θα μπορούσε να αποτελεί την πρώτη σημαντική διαπραγματευτική επιτυχία της νέας ελληνικής κυβέρνησης».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top