Καμπανάκι από τις Βρυξέλλες: τελειώνει ο χρόνος για την Ελλάδα

Συμφωνία μέχρι 30/5 ή συγχώνευση με την «μεγάλη διαπραγμάτευση»

Καμπανάκι από τις Βρυξέλλες: τελειώνει ο χρόνος για την Ελλάδα
Η Ελλάδα έχει μόνο λίγες ημέρες χρόνο στη διάθεσή της για να ολοκλη��ώσει την συμφωνία με τους εταίρους διαμηνύουν οι Βρυξέλλες στην Αθήνα, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του Star Θάνος Αθανασίου, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα.

Ως καταληκτική ημερομηνία τίθεται η 30η Μαϊου, λόγω του χρόνου που θα χρειασθεί στη συνέχεια για την κύρωση της συμφωνίας στα εθνικά κοινοβούλια των εταίρων στην ευρωζώνη.

Σε αντίθετη περίπτωση, αν δεν υπάρξει μέχρι τότε συμφωνία, προειδοποιούν ότι θα πρέπει να υπάρξει συγχώνευση της «ενδιάμεσης συμφωνίας» με την «μεγάλη διαπραγμάτευση» για νέο πρόγραμμα στήριξης.

Με δεδομένο όμως ότι λεφτά… δεν υπάρχουν στα κρατικά ταμεία για το καλοκαίρι, καθώς έρχεται και η αποπληρωμή των 7 δις ευρώ τον Ιούνιο, η επίτευξη συμφωνίας μέχρι τότε θεωρείται επείγουσα ανάγκη.

Μένει επίσης να αποδειχθεί τι τύχη θα έχει η ελληνική πρόταση στο Brussels Group, έστω και αν δεν υπάρχει ολοκληρωμένο ακόμη πολυνομοσχέδιο, η οποία αποτελεί και το αντικείμενο σήμερα το βράδυ στο δείπνο του Εuroworking Group. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top