Καμπανάκι από τις Βρυξέλλες: τελειώνει ο χρόνος για την Ελλάδα

Συμφωνία μέχρι 30/5 ή συγχώνευση με την «μεγάλη διαπραγμάτευση»

Η Ελλάδα έχει μόνο λίγες ημέρες χρόνο στη διάθεσή της για να ολοκλη��ώσει την συμφωνία με τους εταίρους διαμηνύουν οι Βρυξέλλες στην Αθήνα, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του Star Θάνος Αθανασίου, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα.

Ως καταληκτική ημερομηνία τίθεται η 30η Μαϊου, λόγω του χρόνου που θα χρειασθεί στη συνέχεια για την κύρωση της συμφωνίας στα εθνικά κοινοβούλια των εταίρων στην ευρωζώνη.

Σε αντίθετη περίπτωση, αν δεν υπάρξει μέχρι τότε συμφωνία, προειδοποιούν ότι θα πρέπει να υπάρξει συγχώνευση της «ενδιάμεσης συμφωνίας» με την «μεγάλη διαπραγμάτευση» για νέο πρόγραμμα στήριξης.

Με δεδομένο όμως ότι λεφτά… δεν υπάρχουν στα κρατικά ταμεία για το καλοκαίρι, καθώς έρχεται και η αποπληρωμή των 7 δις ευρώ τον Ιούνιο, η επίτευξη συμφωνίας μέχρι τότε θεωρείται επείγουσα ανάγκη.

Μένει επίσης να αποδειχθεί τι τύχη θα έχει η ελληνική πρόταση στο Brussels Group, έστω και αν δεν υπάρχει ολοκληρωμένο ακόμη πολυνομοσχέδιο, η οποία αποτελεί και το αντικείμενο σήμερα το βράδυ στο δείπνο του Εuroworking Group.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top