Τσακαλώτος: Ο Βαρουφάκης ενόχλησε γιατί ξέρει τα επιχειρήματα τους καλύτερα από αυτούς

«Η καθυστέρηση οφείλεται στην επιμονή των δανειστών για το μνημόνιο»

Τσακαλώτος: Ο Βαρουφάκης ενόχλησε γιατί ξέρει τα επιχειρήματα τους καλύτερα από αυτούς

«Όλη η κυβέρνηση ξέρει ότι η επίθεση στον Βαρουφάκη είναι επίθεση στην κυβέρνηση» δήλωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο» για τον υπουργό Οικονομικών.

Όπως τόνισε ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ, ο κ. Βαρουφάκης είναι ενοχλητικός γιατί «ξέρει τα επιχειρήματά τους καλύτερα απ' ό,τι τα ξέρουν αυτοί και αυτό τους ενοχλεί».

Ο ίδιος, εξαπέλυσε επίθεση στην προηγούμενη κυβέρνηση λέγοντας πως «είχε αντιπροσώπους που συμφωνούσαν σε όλα» ενώ πρόσθεσε ότι «ο τρόπος του Γιάνη και όλης της διαπραγματευτικής ομάδας έχει ήδη φέρει αποτελέσματα».

«Νομίζω ότι πρέπει να υπάρχουν κόκκινες γραμμές και πεδία συμβιβασμού, αλλά τα πεδία συμβιβασμού να εντάσσονται σε πολιτικό σχέδιο. Αν έχεις πολιτικό σχέδιο και αυτό δίνει διεξόδους, τότε μπορείς να δεχθείς κάποιους συμβιβασμούς. Αντιθέτως, αν στο μόνο που οδηγεί ένας συμβιβασμός είναι στον επόμενο, τότε δεν έχεις λόγο να το κάνεις» δήλωσε, εξάλλου, αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση.

Στην συνέχεια, ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν έχει λόγο «να κάνει κάτι στην ενδιάμεση συμφωνία που θα την φέρει πολύ αδύναμη στη μεγάλη διαπραγμάτευση», ενώ απέδωσε την καθυστέρηση στη συμφωνία στην επιμονή των δανειστών να συνεχιστεί το Μνημόνιο και όχι στο ότι η κυβέρνηση -όπως την κατηγορούν- δεν είχε σχέδιο.

Τέλος, αναγνώρισε ότι η έλλειψη εμπειρίας της κυβέρνησης Τσίπρα δημιούργησε προβλήματα: «Είχαμε και εμείς προβλήματα αφού για παράδειγμα μόνον ένας από όλο το υπουργικό συμβούλιο είχε εμπειρία».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top