Αποφασισμένος ο Γ. Βαρουφάκης: «Θα ξαναπάω στα Εξάρχεια»

«Χρειάζεται κατανόηση, δεν απαντάς βίαια στη βίαιη συμπεριφορά»

Αποφασισμένος ο Γ. Βαρουφάκης: «Θα ξαναπάω στα Εξάρχεια»

​Μπορεί ο Γ. Βαρουφάκης να μην θέλησε να πει πολλά για την χθεσινή επίθεση που δέχθηκε από ομάδα αντιεξουσιαστών στα Εξάρχεια, στους δημοσιογράφους που είχαν κατακλύσει την είσοδο του υπουργείου Οικονομικών, όταν όμως πήγε στο γραφείο του δεν αρνήθηκε να τους πει ορισμένα πράγματα.

Ο κ. Βαρουφάκης παραδέχθηκε ότι είναι σοκαρισμένος από την χθεσινή επίθεση, αλλά ταυτόχρονα είναι και ευχαριστημένος γιατί όπως είπε στους δημοσιογράφους «κατάφερε να μιλήσει μαζί τους και οι περισσότεροι έβγαλαν και τις κουκούλες».

Παρά το πρώτο σοκ μάλιστα, ξεκαθάρισε ότι θα ξαναπάει στα Εξάρχεια, χωρίς αστυνομική συνοδεία και πάλι, ξεκαθαρίζοντας ότι μπορεί οι νεαροί να θεωρούν τα Εξάρχεια άβατο, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα πρέπει να δεχθούμε την παρανομία. «Άβατο δεν υπάρχει», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης.

Ο υπουργός Οικονομικών είπε επίσης ότι οι νεαροί που του επιτέθηκαν ήταν από 18 ετών και πάνω και τους χαρακτήρισε «θυμωμένα παιδιά που νιώθουν την περιοχή δική τους και δεν θέλουν εκεί πολιτικούς».

«Δεν πρέπει όμως να βγάζει κάποιος απέναντί τους μίσος. Χρειάζεται κατανόηση, δεν ��παντάς βίαια στη βίαιη συμπεριφορά», είπε.

Αποκάλυψε μάλιστα ότι τους είπε πως σύχναζε σ’ αυτές τις περιοχές 30 χρόνια νωρίτερα, πριν καν οι ίδιοι γεννηθούν και δεν πρόκειται να σταματήσει τώρα.

Αναφερόμενος τέλος στη στάση της συζύγου του, την χαρακτήρισε «συγκινητική».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top