"Παγωτό" έμειναν με την Βαλαβάνη-«Δεν ξέρω από φορολογικά» είπε η αναπληρώτρια ΥΠΟΙΚ-ΒΙΝΤΕΟ

«Τώρα μαθαίνω την φορολογία των φυσικών και των νομικών προσώπων»

Δεν πίστευαν στα αυτιά τους οι βουλευτές επιτροπής της Βουλής όταν άκουσαν την αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών, αρμόδια για θέματα φορολογίας, Νάντια Βαλαβάνη να παραδέχεται πως δεν έχει ιδέα από… φορολογικά.

«Εγώ δεν ξέρω φορολογικό δίκαιο και τα μαθαίνω με το δύσκολο τρόπο…. Ούτε τη φορολογική μου δήλωση δεν έφτιαχνα μόνη μου, έβαζα λογιστή και τα μαθαίνω τώρα» παραδέχτηκε η κα Βαλαβάνη.

Μιλώντας στην συνεδρίαση για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία περιέχει την εξπρές ρύθμιση οφειλών με γενναία περικοπή προσαυξήσεων και προστίμων, η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, είπε με αφοπλιστική ειλικρίνεια πως το αντικείμενο των σπουδών της, δεν έχει σχέση με ζητήματα φορολογίας, αλλά περισσότερο με τα μακροοικονομικά και πως η ίδια τώρα μαθαίνει τον Κώδικα Φορολογίας.

Κατά τα άλλα, η υπουργός ενημέρωσε τους βουλευτές πως έχει ειδοποιήσει όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές πριν προχωρήσουν σε κατάσχεση τραπεζ��κών λογαριασμών.

Τέλος, απευθύνθηκε πάλι προς τους μεγαλοοφειλέτες να σπεύσουν να ρυθμίσουν τα χρέη τους καθώς σε διαφορετική περίπτωση «όσοι δεν μπουν στην ρύθμιση θα έχουν να αντιμετωπίσουν το ΣΔΟΕ και τους άλλους ελεγκτικούς μηχανισμούς».

ΔΕΙΤΕ ΕΝΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top