Στρατούλης: Θέλουν να μας λιώσουν σαν σκουλήκια; Ζητούν μειώσεις συντάξεων και αύξηση του ΦΠΑ

«Δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε σε μέτρα που σκοτώνουν την οικονομία»

Στρατούλης: Θέλουν να μας λιώσουν σαν σκουλήκια; Ζητούν μειώσεις συντάξεων και αύξηση του ΦΠΑ

​«Με τα τεχνικά κλιμάκια που έχουν έρθει στην Ελλάδα δεν βγαίνει άκρη. Επιμένουν στην λογική των μνημονίων, δηλαδή στην πέμπτη αξιολόγηση». Αυτό αποκάλυψε το πρωί της Τετάρτης στην «Κοινωνία ώρα Mega» ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δ.Στρατούλης, επαναλαμβάνοντας πως δεν πρόκειται να μειωθούν οι συντάξεις.

Στόχος μας να υπάρξει θετική συμφωνία, είπε ο κ.Στρατούλης, ενώ αναφέρθηκε και στην απαίτηση των δανειστών να μην εφαρμοστεί η ρύθμιση για τις 100 δόσεις.

«Θέλουν να μας λιώσουν σαν σκουλήκια; Να υποταχθούμε, επειδή δεν έχουμε ρευστό και να πούμε ελάτε να υπογράψουμε 10 μνημόνια; Είναι τακτική αυτή; ή είναι παγίδες;», διερωτήθηκε ο κ.Στρατούλης.

Όπως είπε, οι εταίροι έθεσαν στον κ. Γ.Βαρουφάκη το θέμα στην Ρίγα της Λετονίας, ενώ τρέχει η ρύθμιση.

Σύμφωνα με τον κ.Στρατούλη, οι δανειστές διαφωνούν με την αύξηση του κατώτατου μισθού, ζητούν μείωση των συντάξεων, αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και ιδιωτικοποιήσεις που οδηγούν σε "ξεπούλημα" της δημόσιας περιουσίας, αλλά η κυβέρνηση παραμένει σταθερή στις «κόκκινες γραμμές» της.

Ο κ.Στρατούλης έκανε λόγο για «οικονομικό και πολιτικό πραξικόπημα», αναφερόμενος στις πιέσεις των δανειστών για μειώσεις μισθών και συντάξεων και διεμήνυσε πως αν επιμείνουν δεν θα αφήσουμε τον ελληνικό λαό ξεκρέμαστο.

«Έχουμε σχέδιο για όλα τα ενδεχόμενα, αλλά όταν είσαι στην τελευταία φάση της διαπραγμάτευσης δεν αποκαλύπτεις τα χαρτιά σου», είπε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων τόνισε ότι αυτή τη στιγμή δεν προέχει το δημοψήφισμα αλλά να επιτευχθεί μια συμφωνία. Εκτίμησε, πάντως, πως το θέμα θα λυθεί πολιτικά.

Ο κ. Στρατούλης επιβεβαίωσε πως υπήρξαν διαφωνίες στα κομματικά όργανα για την διαπραγμάτευση, απέφυγε να αποκαλύψει δημοσίως το περιεχόμενο των συζητήσεων, εκφράζοντας πάντως την βεβαιότητα του πως δεν θα έλθουν μέτρα λιτότητας, καθώς «δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε σε μέτρα που σκοτώνουν την οικονομία».

ΒΙΝΤΕΟ ΜΕGA

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top