Στο δικαστήριο Σημίτης και Βενιζέλος

Καταθέτουν στη δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου

Στο δικαστήριο Σημίτης και Βενιζέλος

​Ξεκινά σε λίγη ώρα μια… ιστορική συνεδρίαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, αφού για πρώτη φορά έχει κληθεί να καταθέσει σε δικαστήριο ένας πρώην πρωθυπουργός και υπουργοί του.

Οι δικαστές αποδεχόμενοι το αίτημα του Άκη Τσοχατζόπουλου, ο οποίος κατηγορείται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος από μίζες εξοπλιστικών προγραμμάτων, κάλεσαν τα μέλη του ΚΥΣΕΑ της περιόδου 1998-1999, δηλαδή τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, τους Υπουργούς της Κυβέρνησής του Ευάγγελο Βενιζέλο, Βάσω Παπανδρέου, Γιάννο Παπαντωνίου, και τους τότε αρχηγούς των όπλων Αθανάσιο Τζογάνη, Μανώλη Παραγιουδάκη και Γεώργιο Ιωαννίδη.

Η απόφαση των δικαστών προκάλεσε σε πολλούς έκπληξη, αφού το συγκεκριμένο αίτημα ο Άκης Τσοχατζόπουλος το είχε υποβάλλει κατ΄ επανάληψη και είχε απορριφθεί. Ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, από την πρώτη στιγμή υποστηρίζει ότι η απόφαση για την προμήθεια των υποβρυχίων, αλλά και των αντιαεροπορικών συστημάτων ΤΟR M1, ήταν κυβερνητική επιλογή και ελήφθη όχι από τον ίδιο, αλλά από το ΚΥΣΕΑ.
Μετά τη νέα τροπή στην υπόθεση, ο Άκης Τσοχατζόπουλος βλέπει από κοντά τους πρώην συντρόφους του από το ΠΑΣΟΚ για πρώτη φορά από τότε που ξεκίνησε η δικαστική αυτή υπόθεση, περίπου τρία χρόνια πριν.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top