«Βόμβα» Ντάισελμπλουμ: «Συνετέλεσα στην απομάκρυνση του Βαρουφάκη»- Τι απαντά το Μαξίμου

«Είχα επαφές με τον Έλληνα πρωθυπουργό για να δούμε πώς θα μπορούσαμε να βελτιώσουμε την διαδικασία»

«Βόμβα» Ντάισελμπλουμ: «Συνετέλεσα στην απομάκρυνση του Βαρουφάκη»- Τι απαντά το Μαξίμου

​Μια συνέντευξη «φωτιά» έδωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, στο ολλανδικό κανάλι «RTL Nieuws», που είπε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην απομάκρυνση του Γιάνη Βαρουφάκη από τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους.

«Είχα επαφές με τον Έλληνα πρωθυπουργό για να δούμε πώς θα μπορούσαμε να βελτιώσουμε τη διαδικασία, εκτός από τις πολύπλοκες συζητήσεις για το περιεχόμενό της. Χρειάζονται αρκετοί υπουργοί, όχι μόνο ο υπουργός Οικονομικών, αλλά και οι υπουργοί Οικονομίας, Ενέργειας, Δικαιοσύνης και Εξωτερικών γιατί το εύρος των μεταρρυθμίσεων είναι μεγάλο», είπε.

«Πρότεινα πως θα βοηθούσε πολύ εάν υπήρχε ένας εκπρόσωπος που θα μιλούσε απευθείας στον πρωθυπουργό. Συμφωνήσαμε το περασμένο Σαββατοκύριακο» τόνισε ο επικεφαλής του Eurogroup!

Με αυτό τον τρόπο, ωστόσο, ανατρέπει τα όσα υποστήριξε την Δευτέρα στην εκπομπή του Star, «Ενικός» ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ότι δηλαδή η απόφαση για αλλαγές στην ομάδα διαπραγμάτευσης είχε ληφθεί πριν από τη Ρίγα.

Ενοχλημένο το Μαξίμου - τι απαντά

Έντονη δυσφορία επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου μετά τις δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup. Πηγές του Μαξίμου απαντούν με νόημα πως δεν μπορούν ξένοι αξιωματούχοι να ορίζουν τις κεντρικές επιλογές της ελληνικής κυβέρνησης, προσθέτοντας πως ο Γιάνης Βαρουφάκης παραμένει υπουργός Οικονομικών και, μάλιστα, υπό την προεδρία του συνεδρίασε, το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή, η πολιτική ομάδα διαπραγμ��τευσης, με θέμα την προπαρασκευή του νομοσχεδίου για την κωδικοποίηση των μεταρρυθμιστικών προτάσεων.

Κατά πληροφορίες, η τοποθέτηση του κ. Ντάισελμπλουμ δυσκολεύει το να υπάρχει ένας απευθείας δίαυλος επικοινωνίας της ελληνικής κυβέρνησης μαζί του, ενώ οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν πως ο επικεφαλής του Eurogroup προέβη σε αυτές τις δηλώσεις ως ρεβάνς για την «εκρηκτική» συνάντησή του με τον Έλληνα υπουργό, στα τέλη Γενάρη, στην Αθήνα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top