Ερώτηση στη Βουλή από τον Ν. Δένδια για την γκετοποίηση του κέντρου της Αθήνας

Τι έδειξε το ρεπορτάζ του Star για το ζήτημα της μετανάστευσης

Ερώτηση στη Βουλή από τον Ν. Δένδια για την γκετοποίηση του κέντρου της Αθήνας
Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε ο Νίκος Δένδιας για την γκετοποίηση του κέντρου της Αθήνας που αναγκάζει τους καταστηματάρχες να βάλουν λουκέτο στις επιχειρήσεις τους, ύστερα από την προβολή του ρεπορτάζ του Star και του Βαγγέλη Γκούμα.

«Το κέντρο της Αθήνας έχει σχεδόν επιστρέψει στο σημείο που βρισκόταν τον Ιούνιο του 2012. Δηλαδή, σε μία κατάσταση γ��νικευμένης ανομίας και εμπορίου ναρκωτικών, μιας κατάστασης στην οποία και οι ίδιοι οι παράνομοι μετανάστες γίνονται θύματα για να μπορέσουν να επιβιώσουν» δήλωσε ο βουλευτής Β΄ Αθήνας της ΝΔ και πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

Σήμερα το πρωί άλλοι 322 μετανάστες έφτασαν στη Λέσβο, από τα Τουρκικά παράλια. Ανδρες γυναίκες και μικρά παιδιά με τα υπάρχοντα τους που χωρούν σε μια βαλίτσα ξαπλώνουν στoν προβλήτα του λιμανιού για να ξεκουραστούν από το κοπιαστικό και επικίνδυνο ταξίδι, ενώ δίπλα τους μικρά παιδιά παίζουν χωρίς να γνωρίζουν που θα είναι η επόμενη στάση της ζωής τους.

Την ίδια ώρα αξιωματούχοι της ΕΛΑΣ και της ΕΥΠ φέρονται να συμμετέχουν σε κύκλωμα δουλεμπόρων.

Στον αντίποδα, μετάλλιο Εξόχου Πράξεως απένειμε ο Υπουργός Άμυνας, στο λοχία που έσωσε την έσωσε την έγκυο γυναίκα στο ναυάγιο της Ρόδου.

Ανάμεσα στους μετανάστες που διέσωσε ήταν και η Ουεγκάσι Νεμπιάτ, η 26χρονη έγκυος από την Ερυθραία η οποία γέννησε ένα υγιέστατο αγοράκι στο νοσοκομείο του νησιού και αποφάσισε να δώσει το όνομά του (Αντώνης), στο παιδί της ως ένδειξη ευγνωμοσύνης προς τον άνθρωπο που τους έσωσε τη ζωή.




Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top