Διάλογοι-φωτιά Σταθάκη-Βαρουφάκη στο Μέγαρο Μαξίμου!

Κριτική στον υπουργό Οικονομικών για «ανοργανωσιά» και «αναποτελεσματικότητα»

Διάλογοι-φωτιά Σταθάκη-Βαρουφάκη στο Μέγαρο Μαξίμου!
Διάλογοι -φωτιά βλέπουν το φως της δημοσιότητας από την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ, το οποίο πάντως διαψεύδεται από την κυβέρνηση, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης δέχτηκε αυστηρή κριτική, ιδίως από τον υπουργό Οικονομίας Γ. Σταθάκη, για λάθη που διέπραξε κατά τη διαπραγμάτευση, με αποτέλεσμα να διαμαρτυρηθεί στον πρωθυπουργό ο ίδιος για όσα του καταλογίσθηκαν.

Μεταξύ άλλων ο κ. Σταθάκης φέρεται να μίλησε για «ανοργανωσιά» και «αναποτελεσματικότητα», με τον κ. Βαρουφάκη να απαντά ότι «όταν βλέπεις τα πράγματα όχι από μέσα αλλά εξ αποστάσεων είναι πολύ εύκολο να κάνεις κριτική» και επέμεινε ότι το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για το αδιέξοδο στη διαπραγμάτευση ανήκει στους δανειστές.

Κατά το δημοσίευμα επίσης ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης αρνήθηκε να αναλάβει τον ρόλο του συντονισμού της διαπραγμάτευσης λόγω των συγκρούσεων του στο παρελθόν με τον υπουργό Οικονομικών που κορυφώθηκαν με την αποχώρηση της ομάδας του από το Brussels Group.

Οι υπόλοιποι συμμετέχοντες, δηλαδή οι Νίκος Παππάς και Γιώργος Σταθάκης πρότειναν τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο οποίος δεν είχε αντίρρηση.

Ο Γιάννης Βαρουφάκης φέρεται με την σειρά του να αντέδρασε όταν ο Αλέξης Τσίπρας του ανακοίνωσε ότι ο συνεργάτης του Νίκος Θεοχαράκης αντικαθίσταται στο Brussels Group από τον Γιώργο Χουλιαράκη, Πρόεδρο του ΣΟΕ. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top