«Σφάχτηκαν» για τα μάτια… της Μέρκελ στη Βουλή!

Γεωργιάδης και Βορίδης κατά Παππά: Σας καλωσορίζουμε στο μερκελισμό και το ρεαλισμό

«Σφάχτηκαν» για τα μάτια… της Μέρκελ στη Βουλή!

Κόντρα για τα μάτια της Μέρκελ είχαν στη Βουλή με τον Νίκο Παππά ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Μάκης Βορίδης.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ θύμισε ότι ο κ. Τσίπρας προεκλογικά έλεγε ότι δεν υπάρχει λόγος να συναντήσει την γερμανίδα καγκελάριο και «φώναζε "go back Μέρκελ" όταν είχε έρθει να συναντήσει τον τότε πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά».

«Αφού λοιπόν είπε όλα αυτά, άρχισε να την βλέπει και να την παίρνει και τηλέφωνο. Μαθαίνουμε μάλιστα ότι την παρακαλάει και για λεφτά ενώ προεκλογικά δεν ήθελε τα λεφτά της Ευρώπης» δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης, για να προσθέσει: «Ήρθατε λοιπόν και εσείς στον “μερκελισμό”, μη μας δουλεύετε».

Ο κ. Βορίδης, από την πλευρά του, είπε στον κ. Παππά «σας καλωσορίζουμε στον ρεαλισμό», λέγοντας πως «προφανώς τα περί μερκελισμού θα τα αφήσουμε τώρα στην άκρη».

Ο ίδιος έκανε λόγο για μνημονιακή στροφή, τονίζοντας ότι ελπίζει «να ολοκληρωθεί».

Ο κ. Παππάς απάντησε λέγοντας ότι η προηγούμενη κυβέρνηση ταύτισε τις επιλογές της χώρας με τα συμφέροντα της Γερμανίας, «μια πολιτική που απέτυχε και αποδοκιμάστηκε από τον ελληνικό λαό».

Απαντώντας στα περί «μερκελισμού», δήλωσε ότι «μερκελισμός είναι να τους θεωρείς αναμάρτητους και να μην επισημαίνεις τα λάθη τους και όχι να λες στο Βερολίνο για αποζημιώσεις και Siemens», ενώ πρόσθεσε ότι αυτό που έλεγε ο Αλέξης Τσίπρας προεκλογικά είναι ότι η Μέρκελ είναι αρχηγός μίας χώρας από τις 28 της ΕΕ.

Παράλληλα, κατηγόρησε τη ΝΔ ότι περιμένει να πέσει η χώρα στα βράχια για να δικαιωθεί η θεωρία της «αριστερής παρένθεσης»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top