Β. Βαρουφάκης: «Από την πλευρά των δανειστών δεν επεδείχθη η ίδια προσήλωση στη… μπέσα»

Τι απάντησε στο αν θα παραβρεθεί στις διαπραγματεύσεις

Β. Βαρουφάκης: «Από την πλευρά των δανειστών δεν επεδείχθη η ίδια προσήλωση στη… μπέσα»

​Αιχμές εναντίον των δανειστών, ότι δεν έδειξαν… μπέσα άφησε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης, μιλώντας στους δημοσιογράφους, προσερχόμενος στο υπουργείο.

«Δεν υπήρξε αστοχία, υπήρξε μια διαφορά πολιτικής. Αν είχαμε τη δυνατότητα να προβλέπουμε το μέλλον, πάντα θα πορευόμασταν διαφορετικά. Επί της ουσίας δεν θα έκανα τίποτα διαφορετικά. Ο πρωθυπουργός χθες είχε απόλυτο δίκιο λέγοντας ότι εμείς πήγαμε με την αίσθηση ότι μια συμφωνία είναι συμφωνία. Ότι όταν σφίγγουμε το χέρι και λέμε ότι αυτό σημαίνει το άλφα και όχι το βήτα αυτό θα ισχύει. Από την άλλη μεριά όμως δυστυχώς δεν επεδείχθη η ίδια προσήλωση στη μπέσα», δήλωσε ο κ. Βαρουφάκης.

Παρ’ όλ’ αυτά αρνήθηκε ότι του έστησαν παγίδα με στόχο να τον απομονώσουν.

«Δεν θα έλεγα ότι μου έστησαν παγίδα, απλά φαίνεται τελικά ότι στην Ευρώπη χρειάζεται να προσπαθήσουμε όλοι περισσότερο, ώστε να αποκατασταθεί μια διαδικασία εμπιστοσύνης», είπε.

Ο υπουργός Οικονομικών διέψευσε επίσης ότι ήρθε σε αντιπαράθεση με τον υπουργό Οικονομίας, Γ. Σταθάκη, τονίζοντας ότι όλοι είναι μια ομάδα, ενώ στην ερώτηση για το αν θα παρευρίσκεται στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές απάντησε με νόημα:

«Ο υπουργός Οικονομικών; Ο οποίος είναι υπεύθυνος για την πολιτική ομάδα διαπραγμάτευσης»;

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top