Spiegel: «Ο Τσίπρας βάζει στο παιχνίδι το δημοψήφισμα»

Στο μικροσκόπιο του περιοδικού η συνέντευξη του πρωθυπουργού «Στον ενικό»

Spiegel: «Ο Τσίπρας βάζει στο παιχνίδι το δημοψήφισμα»

​Με τίτλο «Ο Τσίπρας βάζει στο παιχνίδι και το δημοψήφισμα για τα μέτρα λιτότητας» το γερμανικό περιοδικό Spiegel στην ηλεκτρονική του έκδοση, σχολιάζει τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στην εκπομπή του Star, «Στον ενικό» με τον Ν. Χατζηνικολάου.

«Επί τρεις ώρες ο Αλέξης Τσίπρας δεχόταν ερωτήσεις στην ελληνική τηλεόραση. Συμπέρασμα: Η σχέση του με την Άνγκελα Μέρκελ είναι καλή. Η εμπιστοσύνη του στον Γιάνη Βαρουφάκη, μεγάλη. Μια συμφωνία με τους δανειστές είναι εφικτή. Αν όχι, θα κληθεί ο λαός να αποφασίσει», αναφέρει χαρακτηριστικά το γερμανικό περιοδικό.

590_9c8a28688d8f7676b73592fa0736d150.jpg

Ο συντάκτης του άρθρου μάλιστα μένει στην αισιοδοξία του Α. Τσίπρα για μια συμφωνία με τους δανειστές γρήγορα και στη δήλωσή του ότι «όποιος φοβάται, χάνει το παιχνίδι».

«Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και στους πιστωτές “τραβάνε” ακόμη... Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ωστόσο παραμένει αισιόδοξος: “Παρά τις δυσκολίες, η πιθανότητα να βγούμε νικητές από τις διαπραγματεύσεις είναι εφικτή”, τόνισε στη συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι Star. “Δεν επιτρέπεται να πανικοβληθούμε τώρα. Όποιος φοβάται, χάνει το παιχνίδι”, είπε ο Τσίπρας», αναφέρει το Spiegel, και προσθέτει ότι το ενδεχόμενο ενός δημοψηφίσματος, το οποίο άφησε ανοιχτό ο Έλληνας πρωθυπουργός θα μπορούσε «να ακουστεί στα αυτιά των δανειστών ως απειλή».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top