Τσακαλώτος εναντίον Γεωργιάδη: Άγρια κόντρα στη Βουλή

«Όποιος διαπραγματεύεται κάνει λάθη» - «Μαθαίνετε στου κασίδι το κεφάλι»

Άγρια κόντρα στη Βουλή είχαν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Άδωνις Γεωργιάδης κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ΕΡΤ.

«Καλή επιτυχία κύριε υπουργέ και μια καλή συμφωνία εύχομαι» είπε ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος συνέδεσε την αλλαγή στη διαπραγματευτική ομάδα με την εκρηκτική άνοδο στο Χρηματιστήριο.

«Σκεφτείτε σε ποια κατάσταση βρίσκεται η χώρα που η αγορά ψάχνει σανίδα σωτηρίας και αντιδρά ακόμη και σε κάτι τέτοιο» είπε ο κ. Γεωργιάδης, κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του υπουργού Διεθνών Οικονομικών Υποθέσεων.

«Όταν διαπραγματεύεσαι κάνεις λάθη. Όταν δεν διαπραγματεύεσαι, δεν κάνεις λάθη. Όταν σου δίνουν έξι μήνες παράταση κι εσύ λες “όχι, δύο μήνες” για να στραγγαλίσουμε την επόμενη κυβέρνηση, άρα την Δημοκρατία, δεν πρόκειται για λάθος» είπε ο κ. Τσακαλώτος, ο οποίος τόνισε ότι η κυβέρνηση μαθαίνει από τα λάθη της: «Ξέρει ο ελληνικός λαός ότι του λέμε την αλήθεια, γι' αυτό και μας εμπιστεύεται. Αν εσείς του λέγατε την αλήθεια και δεν θα χάνατε τις εκλογές ίσως και δεν θα πηγαίνατε και στις δημοσκοπήσεις τόσο χάλια».

«Μαθαίνετε αλλά μαθαίνετε στου κασίδι το κεφάλι. Γιατί όταν σας λέγαμε ότι δεν μπορείτε να υπογράφετε παράταση του Μνημονίου χωρίς να παίρνετε λεφτά μας λέγατε κινδυνολόγους» ανταπάντησε ο κ. Γε��ργιάδης, ο οποίος είπε στον κ. Τσακαλώτο πως όσο η κυβέρνηση διαπραγματεύεται «ο Τουρισμός πέφτει, νέοι άνεργοι προστίθενται κι όλα αυτά για τα οποία θα δίνατε μάχη ώστε να μην πάρετε μέτρα γιγαντώνονται».

Παράλληλα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ μίλησε για θράσος όσον αφορά την παράταση των έξι μηνών που ανέφερε ο κ. Τσακαλώτος: «Ο κ. Τσίπρας έλεγε στον κ. Σαμαρά μην τολμήσετε να υπογράψετε μία ημέρα παράταση και πως ό,τι κι αν υπογράψετε δεν θα αναγνωρίσουμε τίποτα».

«Είπατε ένα σωρό πράγματα ενώ εγώ σας καλωσόρισα, σας ευχήθηκα επιτυχία και σας πίστωσα και την άνοδο του Χρηματιστηρίου. Η αστική ευγένεια θα υπαγόρευε ένα ευχαριστώ. Αφήστε λοιπόν τα λόγια και κάντε καμιά δουλειά» κατέληξε �� κ. Γεωργιάδης απευθυνόμενος προς τον υπουργό, για να απαντήσει ο κ. Τσακαλώτος: «Από αυτή τη μεριά των εδράνων, η αστική ευγένεια πιο πολύ συζητιέται παρά φαίνεται στην πράξη».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top