Νικολούδης: 85.000 άτομα έβγαλαν πάνω από 200.000 ευρώ εκτός Ελλάδας εν μέσω κρίσης

Διαβίβασε έγγραφο στη Βουλή ο υπουργός κατά της Διαφθοράς

Νικολούδης: 85.000 άτομα έβγαλαν πάνω από 200.000 ευρώ εκτός Ελλάδας εν μέσω κρίσης

Λίστα με... 85.000 πρόσωπα που έβγαλαν στο εξωτερικό εμβάσματα άνω των 200.000 ευρώ, κατά περίπτωση, από το 2010 μέχρι σήμερα, έχει στην διάθεση της, η Αρχή για το Ξέπλυμα του Μαύρου Χρήματος. Αυτό γνωστοποίησε στη Βουλή, ο υπουργός Επικρατείας για την καταπολέμηση της διαφθοράς Παναγιώτης Νικολούδης, μετά από σχετική ερώτηση βουλευ��ή της Χρυσής Αυγής.

Ο κ.Νικολούδης σημείωσε ωστόσο ότι η αποστολή εμβασμάτων στο εξωτερικό δεν είναι εξ ορισμού παράνομη, επισημαίνοντας ότι η γνωστοποίηση των ονομάτων που περιλαμβάνονται στην λίστα δεν είναι κατά νόμο δυνατή, δεδομένου ότι αποτελούν απόρρητες πληροφορίες της ως άνω Ανεξάρτητης Αρχής.

Εν τω μεταξύ, ο κ.Νικολούδης μαζί με τον υπουργό Οικονομικών Γ.Βαρουφάκη θα συναντηθούν αύριο Τρίτη στη 1 το μεσημέρι με κλιμάκιο που έχει έρθει από την Ελβετία υπό τον αρμόδιο για διεθνείς οικονομικές σχέσεις υφυπουργό Ζακ ντε Βατερβίλ. Στη συνάντηση αναμένεται να συγκεκριμενοποιηθούν οι όροι συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ελβετίας που συμφωνήθηκε στο τέλος Μαρτίου, ενώ προβλέπεται και συνάντηση τεχνικών κλιμακίων που ενδεχομένως να καταστρώσουν σχέδιο κοινής εργασίας. Μετά τη συνάντηση των Ελλήνων με τον Ελβετό υπουργό, είναι προγραμματισμένες δηλώσεις.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top