Ο Παππάς αποκάλυψε πως και για... ποιους θα είναι η νέα ΕΡΤ

"Νίκη της Δημοκρατίας η αναγέννηση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης"

​«Η αναγέννηση της ΕΡΤ είναι μια ηχηρή απάντηση αξιοπρέπειας, μια νίκη της δημοκρατίας και νίκη ολόκληρου του ελληνικού λαού απέναντι σε όσους όλα αυτά τα χρόνια τον συκοφάντησαν και δυστυχώς επιλέγουν να εξακολουθούν να τον συκοφαντούν». Αυτό δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου.

Μιλώντας για το κλείσιμο της ΕΡΤ, κ.Παππάς έκανε λόγο για «κορυφαίο πλήγμα στην δημοκρατία» και για «απόφαση που δυστυχώς επιβάρυνε και οικονομικά την κοινωνία».

«Κάποιοι άρχιζαν να φωνάζουν ότι αυτό το νομοσχέδιο θα το κόψουν οι δανειστές, λες και είναι οι ντουντούκες των δανειστών. Δεν συνέβη αυτό. Η ΕΡΤ ανοίγει. Αυτή η κυβέρνηση είναι συνεπής προς τις προεκλογικές της δεσμεύσεις και συνεπής προς τις προγραμματικές της δηλώσεις» τόνισε στην συνέχεια .

Στόχος του συγκεκριμένου νομοσχεδίου είναι να αποκατασταθεί η σχέση του πολίτη με τη δημόσια ραδιοτηλεόραση.

«Χρειαζόμαστε μια δημόσια ραδιοτηλεόραση ανοιχτή και απελευθερωμένη, απαλλαγμένη από τις παθογένειες του παρελθόντος. …μια ΕΡΤ που θα είναι φάρος πνεύματος και πολιτισμού, φάρος αντικειμενικής και άμεσης ενημέρωσης, ευκαιρία δημιουργίας για τη νεολαία, φορέας επικοινωνίας και ψυχαγωγίας για τα θύματα της ανθρωπιστικής κρίσης που δεν έχουν πόρους και δυνατότητες να αγοράσουν μια εφημερίδα, να πάνε στο θέατρο ή τον κινηματογράφο να παρακολουθήσουν μια συναυλία. Για όσους ακόμα βρίσκονται στις απομακρυσμένες περιοχές της επικράτειας που δεν ακούνε και δεν βλέπουν αλλά και για τον απόδημο ελληνισμό» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στις διατάξεις που εισάγει το νομοσχέδιο, ο υπουργός Επικρατείας εστίασε στην κατάργηση προκλητικών προνομίων του παρελθόντος για διευθυντικά και άλλα στ��λέχη που απολάμβαναν αμοιβές απολύτως αναντίστοιχες και με τις δυνατότητες του φορέα αλλά και με ότι συνέβαινε στην κοινωνία συνολικά. Επίσης, ξεκαθάρισε ότι θα υπάρξουν νέοι κανονισμοί που δεν θα αφήνουν περιθώρια για ύποπτες συμβάσεις και αδιαφανείς αναθέσεις.

Ο κ.Παππάς σημείωσε ότι σκοπός και αποστολή της ΕΡΤ θα είναι η εναρμόνιση της με το Σύνταγμα και η ανεξαρτησία της, ενώ όπως είπε κομβικό σημείο για την δημόσια ραδιοτηλεόραση θα αποτελέσει ο διεξοδικός έλεγχος των στοιχείων της ειδικής εκκαθάρισης, αλλά και του συνόλου των συμβάσεων τόσο της ΕΡΤ όσο και της ΝΕΡΙΤ, για τις οποίες η κυβέρνηση έχει δυστυχώς καταγράψει αρνητικά συμπτώματα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top