Reuters: Ο Τσακαλώτος είναι πιο συμπαθής από τον Βαρουφάκη στους εταίρους

Για «υποβάθμιση» του Έλληνα ΥΠΟΙΚ μιλά το ειδησεογραφικό πρακτορείο

Reuters: Ο Τσακαλώτος είναι πιο συμπαθής από τον Βαρουφάκη στους εταίρους

​Τα «ράβε ξήλωνε» της ελληνικής κυβέρνησης στην ομάδα διαπραγμάτευσης με τους δανειστές σχολιάζει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, επισημαίνοντας ότι ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο ρόλος του οποίου αναβαθμίζεται, είναι πιο συμπαθής στους εταίρους της Ελλάδας, λόγω των χαμηλών του τόνων, σε σχέση με τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο, η αναδιάρθρωση της ομάδας είναι αποτέλεσμα της σκληρής κριτικής που δέχθηκε «για την απόδοσή του στη Ρίγα», κατά τη διάρκεια του Eurogroup της Παρασκευής, ο υπουργός Οικονομικών.

Το Reuters χαρακτηρίζει "σημάδι υποβάθμισης" του ρόλου του κ.Βαρουφάκη, το γεγονός ότι το «δεξί του χέρι» και γενικός γραμματέας Δημοσιονομικού Σχεδιασμού του υπουργείου Οικονομικών, Νίκος Θεοχαράκης, ο οποίος είχε την ευθύνη των τεχνικών κλιμακίων του Brussels Group, αντικαταστάθηκε από τον Πρόεδρο του ΣΟΕ, Γ. Χουλιαράκη, ο οποίος θεωρείται προσωπική επιλογή του Γ. Δραγασάκη.

Το πρακτορείο επαναλαμβάνει ότι η Αθήνα φλερτάρει επικίνδυνα με την χρεοκοπία, για αυτό και αναζητεί συμφωνία με τους «έξαλλους μαζί της» πιστωτές, ώστε να μην μείνει χωρίς χρήματα για την αποπληρωμή υποχρεώσεών της τον Μάιο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top