Π. Παυλόπουλος: «Η Ε.Ε. να παρακάμπτει τους τεχνοκράτες»

Στέλνει μήνυμα στους Ευρωπαίους

​Τη διαβεβαίωση ότι η Ελλάδα θα αποπληρώσει το χρέος της «μέχρι το τελευταίο σεντ», εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε συνέντευξή του στο περιοδικό Spiegel και παράλληλα έστειλε μήνυμα στους εταίρους της χώρας ότι θα πρέπει να παρακάμπτουν τους τεχνοκράτες.

«Πιστεύω πως η Ευρώπη θα έπρεπε σε ορισμένα ζητήματα να λαμβάνει πολιτικές αποφάσεις και να παρακάμπτει τους τεχνοκράτες, όταν η άποψη των δε αντιφάσκει με τους μεγάλους μακρόπνοους στόχους της ΕΕ», δήλωσε ο κ. Παυλόπουλος, προσθέτοντας ότι ορισμένα από τα μέτρα που έχουν επιβληθεί στην Ελλάδα, αντιβαίνουν στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε επίσης ότι η Ελλάδα θέλει να παραμείνει ισότιμο μέλος της Ευρώπης, ενώ απέκλεισε ένα Grexit και άσκησε σφοδρή κριτική για τα πρόσφατα προγράμματα λιτότητας που εφαρμόστηκαν στη χώρα μας.

Τέλος επεσήμανε ότι η Ελλάδα έχει αγωνιστεί σκληρά και από τη δεκαετία του 1970 είναι μέρος της Ευρώπης, ενώ χαρακτήρισε «αδιανόητο» να βρεθεί η Ελλάδα εκτός της ευρωζώνης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top