Ο Τσίπρας "ξηλώνει" από τη διαπραγμάτευση τον Βαρουφάκη

Τυπικά πάντως δηλώνει ότι στηρίζει τον υπουργό Οικονομικών…

Ο Τσίπρας "ξηλώνει" από τη διαπραγμάτευση τον Βαρουφάκη

​Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό, αφού μετά από το φιάσκο του Eurogroup της Παρασκευής, ο Α. Τσίπρας προχωρά στο επί της ουσίας ξήλωμα του Γ. Βαρουφάκη, καθώς μετά από τη χθεσινή σύσκεψη με το οικονομικό επιτελείο χθες στο Μέγαρο Μαξίμου, αποφασίστηκε η συγκρότηση πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης που θα είναι ναι μεν υπό την ευθύνη του υπουργού Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκη, αλλά τον συντονισμό θα τον έχει ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Σχέσεων, Ε. Τσακαλώτος.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στη σύσκεψη η κυβέρνηση επιβεβαίωσε τη στήριξή της στον υπουργό Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη, ο οποίος όπως αναφέρουν έχει γίνει στόχος μεθοδευμένων δημοσιευμάτων του διεθνούς Τύπου. Τονίζουν μάλιστα ότι ο υπουργός Οικονομικών κινείται πάντα στο πλαίσιο των συλλογικών αποφάσεων και των επιτελικών οργάνων της κυβέρνησης και ξεκαθαρίζουν ότι με τον ίδιο ακριβώς τρόπο θα συνεχίσει να εργάζεται για μια βιώσιμη λύση.

Παρ’ όλ’ αυτά, ο πρωθυπουργός αποφάσισε όχι μόνο να αναθέσει τον συντονισμό της πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης στον κ. Τσακαλώτο, αλλά να πάρει άλλη μια αρμοδιότητα από τον κ. Βαρουφάκη και να δημιουργήσει μια ειδική ομάδα συντονισμού υπό τον Γενικό Γραμματέα της Κυβέρνησης Σ. Σαγιά, ώστε να είναι καλύτερη η υποστήριξη των τεχνικών κλιμακίων στην Αθήνα.

Επίσης στην σύσκεψη αποφασίστηκε την ευθύνη των τεχνικών κλιμακίων του Brussels Group να αναλάβει ο Πρόεδρος του ΣΟΕ, Γ. Χουλιαράκης, ο οποίος θεωρείται προσωπική επιλογή του Γ. Δραγασάκη και στον Γενικό Γραμματέα δημοσιονομικού σχεδιασμού του ΥΠΟΙΚ, Ν. Θεοχαράκη (προσωπική επιλογή του Γ. Βαρουφάκη) να ανατεθεί η συγκρότηση ενός σχεδίου για την ανάπτυξη της Ελληνικής Οικονομίας, το οποίο και θα αποτελέσει τη βάση για τη νέα συμφωνία του Ιουνίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top