Δένδιας: η ΝΔ πρέπει να αποφασίσει την σημερινή φυσιογνωμία της

«Ουσιαστικό και όχι επικοινωνιακό λάθος ο ΕΝΦΙΑ» απάντησε σε Σαμαρά

Δένδιας: η ΝΔ πρέπει να αποφασίσει την σημερινή φυσιογνωμία της
Συνέδριο για επανακαθορισμό της φυσιογνωμίας του κόμματος και τη διατύπωση οικονομικής πρότασης για ένα νέο παραγωγικό μοντέλο, προτείνει ο βουλευτής της ΝΔ Νίκος Δένδιας, με συνέντευξή του στον "Ελεύθερο Τύπο" της Κυριακής.

«Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έχει προσδιορίσει το ιδεολογικό πλαίσιο της Νέας Δημοκρατίας... Αυτό που χρειάζεται επανακαθορισμό είναι η φυσιογνωμία μας ως κόμμα. Είμαστε αρχηγικό κόμμα ή κόμμα αρχών; Ο λόγος μας είναι τεκμηριωμένος ή κυριαρχούν οι "κραυγές"; Έχουμε ξεκάθαρες διαχωριστικές γραμμές με τα άκρα; Μας αρκεί η διαχείριση της κρίσης ή πιστεύουμε ότι χρειάζεται ένα νέο παραγωγικό μοντέλο; Όλα αυτά πρέπει να απαντηθούν, γιατί όλα αυτά συνιστούν την απάντηση στο ερώτημα "ποια Νέα Δημοκρατία θέλουμε"» τονίζει.

Διευκρινίζει όμως σχετικά με το Συνέδριο ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος μετά την εκλογική ήττα της ΝΔ και συμπληρώνει: «Φοβούμαι ότι το κύριο ερώτημα έχει ήδη διευρυνθεί. Έχει καταστεί σαφές ότι δεν μπορούμε να παρακολουθούμε απαθείς την έλλειψη οιασδήποτε απήχησης του πολιτικού μας λόγου στην κοινωνία, όπως καταγράφεται στις έρευνες της κοινής γνώμης».

Σε μία αιχμηρή επίσης αναφορά του προς την σημερινή ηγεσία, ο κ. Δένδιας επισημαίνει: «Ο προγραμματικός μας λόγος δεν μπορεί να είναι μόνον η εφαρμογή μνημονιακών υποχρεώσεων ή η έξοδος από δανειακές συμβάσεις».

Ο πρώην Υπουργός τονίζει ότι «ως Νέα Δημοκρατία οφείλουμε να στηρίξουμε τη διαπραγματευτική προσπ��θεια, διότι αυτή είναι της χώρας και όχι της συγκεκριμένης κυβέρνησης. Θα πρέπει να την πιέσουμε όμως παράλληλα να βαδίσει στον δρόμο της λογικής και να κατανοήσει επιτέλους ότι μια τυχόν έξοδος από το ευρώ είναι ένα σενάριο εθνικής καταστροφής με ανυπολόγιστες συνέπειες».

«Ουσιαστικό και όχι επικοινωνιακό λάθος ο ΕΝΦΙΑ»

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη, στην εκπομπή «Ακραίως» του Σκάι, με τον Τ. Χατζή, ο κ. Δένδιας ανέφερε ότι «όταν η κοινωνία μας αμείβει με ποσοστά 28, 26, 18%, προφανώς δεν μας βαθμολογεί καλά» και επισήμανε ότι «η ΝΔ πρέπει να αποφασίσει ποιο είναι το αφήγημα με το οποίο σήμερα θα απευθυνθεί στην ελληνική κοινωνία».

Για το ίδιο θέμα πρόσθεσε ότι «υπάρχει ιστορική ευκαιρία για το νέο αφήγημα της ΝΔ καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ με την πολιτική του διαλύει όλη την μυθολογία της Αριστεράς», ενώ χαρακτήρισε «ουσιαστικό λάθος» τον ΕΝΦΙΑ και όχι «επικοινωνιακό» (όπως υποστήριξε ο κ. Σαμαράς στην πρόσφατη συνέντευξή του στο Mega).

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top