Παρασκευόπουλος: «Δεν αποφυλακίζεται όποιος αρνηθεί να φορέσει βραχιολάκι»

Εξετάζεται το ενδεχόμενο η δίκη της Χρυσής Αυγής να μην γίνει στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού

Παρασκευόπουλος: «Δεν αποφυλακίζεται όποιος αρνηθεί να φορέσει βραχιολάκι»
​Ξεκάθαρος ότι όποιος κρατούμενος δεν δεχθεί να φορέσει «βραχιολάκι» δεν θα αποφυλακίζεται εμφανίστηκε το πρωί της Κυριακής, στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο, ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος.

«Αν κάποιος χρήστης δεν δεχθεί το βραχιολάκι δεν θα προχωρεί ο κατ’ οίκον περιορισμός του», δήλωσε ο κ. Παρασκευόπουλο�� ανακοινώνοντας ότι η έναρξη διαδικασίας υποβολής αιτήσεων θα ξεκινήσει στις 11 Μαΐου.

Σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης, η διάταξη για το βραχιολάκι δεν αφορά μέχρι στιγμής ισοβίτες, καθώς, όπως είπε, χρειάζεται έκδοση σχετικού Προεδρικού Διατάγματος, προσθέτοντας ότι η διάταξη δυνητικά καλύπτει περισσότερους από 10 ισοβίτες σε όλη τη χώρα.

Ο ίδιος, όταν ρωτήθηκε για το αν η συγκεκριμένη διάταξη είναι φωτογραφική για τον Σάββα Ξηρό, σημείωσε ότι «τόσο βαριές προσβολές ανθρώπινης αξιοπρέπειας θα πρέπει να μας κινητοποιούν ανεξαρτήτως αν είναι 1-2 περιπτώσεις. Είναι αλήθεια ότι ορισμένες διεκδικήσεις συσχετίζονται με κοινωνικές διεκδικήσεις αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να γίνονται».

Επιπλέον, ρωτήθηκε και για τους λόγους για τους οποίους δόθηκε προτεραιότητα στην αποφυλάκιση του Ξηρού αντί για την επιτάχυνση της δικαιοσύνης. Τότε, ο κύριος Παρασκευόπολος είπε ότι «ο νόμος για την απελευθέρωση κρατουμένων ήταν μια νομοθετική προτεραιότητα ενώ η επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης θέλει στελέχωση, χρήματα και να σηκώσουμε τα μανίκια να δουλέψουμε, και δεν απαιτούσε νομοθετική πρωτοβουλία».

Μιλώντας για τη δίκη της Χρυσής Αυγής είπε ότι εξετάζονται λύσεις για να μην συνεχιστεί στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού μιλώντας, επίσης, για άλλο χώρο που δεν θα είναι αυτή του χώρου τελετών του Εφετείου Αθηνών.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top