Φοβούνται το Grexit οι Έλληνες: Θέλουν συμφωνία με τους εταίρους και παραμονή στο ευρώ

Μεγάλη διαφορά ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση

Φοβούνται το Grexit οι Έλληνες: Θέλουν συμφωνία με τους εταίρους και παραμονή στο ευρώ

Συμφωνία με τους εταίρους και παραμονή της χώρας στο ευρώ επιθυμεί η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων σύμφωνα με δημοσκόπηση της Κάπα Research για το «Βήμα της Κυριακής»

Πιο συγκεκριμένα, το 71,9% επιθυμεί η ελληνική κυβέρνηση να δώσει τα χέρια με τους εταίρους και μόλις το 23,2% τάσσεται υπέρ της ρήξης.

Το 72,9% επιθυμεί την παραμονή της χώρας στο ευρώ, την ώρα που ένα 20,3% ζητά την επιστροφή στη δραχμή.

Ακόμη, υπέρ της παραμονής στην ΕΕ (79,4%) και στο ΝΑΤΟ (73,7%) τάσσεται η συντριπτική πλειοψηφία, με τις αντίθετες φωνές να φτάνουν στο 17,2% και 22% αντίστοιχα.

Εντύπωση ωστόσο προκαλεί το γεγονός ότι σχεδόν εφτά στους 10 Έλληνες (68,8%) θεωρούν υπαρκτό τον κίνδυνο ενός Grexit, την ώρα που το 24,1% εκτιμά ότι ο κίνδυνος η χώρα να βγει από το ευρώ έχει αποφευχθεί .

Διχασμένη είναι η κοινή γνώμη σε ότι αφορά τον κίνδυνο χρεοκοπίας, καθώς το 36,1% πιστεύει ότι η χώρα είναι στα πρόθυρα, ενώ το 32,7% πως όχι.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, το αίσθημα ελπίδας (43,3% τον Απρίλιο, 62,5% τον Φεβρουάριο) προς την κυβέρνηση μειώνεται και στη θέση της έρχονται… η ανησυχία (52,9% τον Απρίλιο και 34% τον ��εβρουάριο) και ο θυμός (32,6% τον Απρίλιο, έναντι 2,7% τον Φεβρουάριο).

Όσον αφορά την πρόθεση ψήφου, η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ με τη Νέα Δημοκρατία ξεπερνά τις 15 ποσοστιαίες μονάδες

Ειδικότερα, στο ερώτημα τι θα ψήφιζαν αν σήμερα διεξάγονταν βουλευτικές εκλογές, το 36,9% επέλεξε τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 21,7% τη Νέα Δημοκρατία. Ακολουθούν το Ποτάμι με 7,3%, η Χρυσή Αυγή με 5,7%, το ΚΚΕ με 5%, οι ΑΝΕΛ με 4,6% και το ΠΑΣΟΚ με 3,9%.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top