Όλοι μαζί και ο Γιάνης χώρια:Όταν όλοι οι υπουργοί έτρωγαν λαβράκια,ο Βαρουφάκης έπινε φαρμάκια

Όλο το δραματικό παρασκήνιο του Eurogroup στην Ρίγα της Λετονίας

Όλοι μαζί και ο Γιάνης χώρια:Όταν όλοι οι υπουργοί έτρωγαν λαβράκια,ο Βαρουφάκης έπινε φαρμάκια

​Θα ακούει … Λετονία και θα αλλάζει δρόμο ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος βίωσε δύσκολες ώρες κατά την διάρκεια του χθεσινού Eurogroup που πραγματοποιήθηκε στην Ρίγα.

Ο Έλληνας υπουργός "σφίχτηκε" τόσο πολύ από το «σφυροκόπημα» που του έκαναν οι Ευρωπαίοι ομόλογοι του, που απέφυγε να πάει στο καθιερωμένο δείπνο των υπουργών, περιπλανώμενος μόνος του στο σούρουπο.

Όπως μεταδίδει το Reuters, την ώρα που τα λεωφορεία μετέφεραν τους ευρωπαίους υπουργούς Οικονομικών για το δείπνο στην πρωτεύουσα της Λετονίας, στη Ρίγα, το βράδυ της Παρασκευής, ο κ.Βαρουφάκης έμεινε πίσω στο ξενοδοχείο, αποφεύγοντας βοηθούς ή οποιαδήποτε μέτρο ασφαλείας.

«Είναι εντελώς απομονωμένος» είπε ανώτερος αξιωματούχος της ευρωζώνης στο ξένο ειδησεογραφικό πρακτορείο. «Δεν ήρθε καν στο δείπνο για να εκπροσωπήσει τη χώρα του» πρόσθεσε ο ίδιος

Την ώρα λοιπόν, που οι ομόλογοι του έτρωγαν, υπό τους ήχους Λετονικής μουσικής, σολομό και λαβράκι, ο «τσάρος» της ελληνικής Οικονομίας «έπινε φαρμάκι», σκεπτόμενος αυτά που του έσουραν νωρίτερα, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, πως είναι... "ανεύθυνος, τζογαδόρος και αρχάριος".

Σύμφωνα με το Reuters, το σκληρό κλίμα ανάμεσα στον έλληνα υπουργό και τους Ευρωπαίους αξιωματούχους ήταν ενδεικτικό ακόμη και πριν την έναρξη της συνεδρίασης, καθώς στο πρωινό πριν ξεκινήσει το Eurogroup, Βαρουφάκης και Ντράγκι απέφυγαν την οπτική επαφή μεταξύ τους, την ώρα που σερβιρίζονταν τα πιάτα τους από τον μπουφέ.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο επαναλαμβάνει ότι ορισμένες χώρες εί��αι τόσο απογοητευμένες από αυτό που βλέπουν ως αποτυχία της Ελλάδας για συμβιβασμό, που ένας υπουργός είπε ότι «μπορεί να είναι η ώρα να προετοιμαστούμε για μια ελληνική χρεοκοπία».

Ο κύριος Βαρουφάκης, ο μόνος άντρας υπουργός χωρίς γραβάτα, συνεχίζει το Reuters, φέρεται ότι ενοχλήθηκε από τους τόνους της συνεδρίασης του Eurogroup.

Σε μια ένδειξη της παγωμάρας, όταν ο πρόεδρος του Eurogroup, Γ.Ντάισελμπλουμ μιλούσε στους δημοσιογράφους αναφερόταν στον Γ. Βαρουφάκη ως ο «Έλληνας συνάδελφος, αν και στις συναντήσεις τον αποκαλεί με το μικρό του όνομα».

«Δεν εκπλήσσομαι», είπε ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ στους δημοσιογράφους. «Όταν πλησιάζει το τέλος των διαπραγματεύσεων η στάση σκληραίνει» πρόσθεσε ο Έλληνας υπουργός, αρνούμενος ότι τον προσέβαλλαν οι Ευρωπαίοι ομόλογοι του, στη Ρίγα.

«Όλα αυτά είναι ψευδή», είπε.

Το πρακτορείο αποκαλύπτει ωστόσο, ότι όταν άρχισε να μιλάει μέσα στο Eurogroup ο Γιάννης Βαρουφάκης τον περίμενε μια έκπληξη. Ετοιμάστηκε να δώσει μια από τις γνωστές του διαλέξεις. Ωστόσο ο πρόεδρος του Eurogroup τον διέκοψε και του είπε: «Γιάννη δεν μας λες αυτά που θέλουμε να ακούσουμε».
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top