«Είμαστε κοντά σε συμφωνία» επιμένει ο Βαρουφάκης

«Η διαπραγμάτευση φέρνει πίεση αλλά είναι επένδυση στο μέλλον»

Την πεποίθησή του ότι η συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και θεσμών θα επιτευχθεί και ότι οι διαφορές θα γεφυρωθούν εξέφρασε εκ νέου ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας στην ανταποκρίτρια του Εuronews Έφη Κουτσοκώστα.

Ερωτηθείς για το αν το Eurogroup ήταν μια κακή μέρα για την Ελλάδα και για το αν υπάρχει ενδεχόμενο αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις, ο κ. Βαρουφάκης απάντησε: «Πιστεύω ότι είμαστε κοντά σε συμφωνία. Το πιο σημαντικό είναι να γίνει σωστά. Όχι απλώς να υπογράψουμε μια οποιαδήποτε συμφωνία για να έχουμε συμφωνία, αλλά να καταφέρουμε να πετύχουμε κάτι που θα είναι ένα γνήσιο αναπτυξιακό μοντέλο για την Ελλάδα».

Στην ερώτηση αν κάποιος από τους συναδέλφους του αναφέρθηκε σε Σχέδιο Β’ σε περίπτωση που αποτύχουν οι συνομιλίες, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών απάντησε:

«Είναι αλήθεια ότι κάποιος από τους συναδέλφους μου στο Eurogroup, ακούσια, ενδεχομένως από θυμό αναφέρθηκε σε αυτό. Η άμεση απάντησή μου ήταν να πω ότι δεν υπάρχει Σχέδιο Β’, δεν μπορεί να υπάρξει Σχέδιο Β’ και η οποιαδήποτε αναφορά σε Σχέδιο Β’ είναι καταφανώς αντιευρωπαϊκή και εν τέλει είναι εναντίον των συμφερόντων της συγκεκριμένης χώρας, που εκπροσωπείται από το συγκεκριμένο συνάδελφο».

Ο Γιάνης Βαρουφάκης αναφέρθηκε και στο πρόβλημα της ρευστότητας λέγοντας:

«Το γεγονός ότι τα τελευταία δύο χρόνια είχαμε ενέσεις ρευστότητας σε τακτά χρονικά διαστήματα απλώς έριχνε περισσότερο λάδι στη φωτιά. Αυτό που είναι ζωτικής σημασίας τώρα είναι να βάλουμε ένα τέλος σε αυτόν τον φαύλο κύκλο και να δημιουργήσουμε έναν υγιή κύκλο. Αν αυτό σημαίνει ότι για λίγο καιρό, όσο διαρκούν αυτές οι σημαντικές διαπραγματεύσεις έχουμε πίεση στο θέμα της ρευστότητας, ας είναι.Είναι μια επένδυση για ένα καλύτερο μέλλον για την Ελλάδα και ένα καλύτερο μέλλον για την Ευρώπη».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top