Βουλή:Επανακατατέθηκε απ'το ΚΚΕ η πρόταση νόμου για τον κατώτατο μισθό

Προτείνουν επαναφορά 13ης-14ης σύνταξης και κατάργηση της μερικής απασχόλησης

Επανακατατέθηκε στην Βουλή η πρόταση νόμου του ΚΚΕ για επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ για όλους τους εργαζόμενους, ανεξαρτήτως ηλικίας.

Η πρόταση που κατατέθηκε από τον γγ του ΚΚΕ Δ.Κουτσούμπα και την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος προβλέπει την επαναφορά της 13ης και της 14ης σύνταξης για τους συνταξιούχους όλων των ασφαλιστικών ταμείων και την ��παναφορά του 13ου και 14ου μισθού.

Σύμφωνα με το ΚΚΕ «πρέπει παράλληλα να καταργηθούν οι νόμοι που προκάλεσαν μεγάλες μειώσεις στις κλαδικές συμβάσεις. Οι κλαδικές συλλογικές συμβάσεις που καλύπτουν τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζόμενων, να επανέλθουν στα κατώτερα επίπεδα του 2009. Με αυτό το όριο ως βάση, να καταργηθούν οι νομοθετικές δεσμεύσεις και να υπάρξουν ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις».

Το ΚΚΕ προτείνει επίσης να καταργηθεί κάθε διάταξη νόμου που προβλέπει την καθιέρωση της μερικής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα. Επίσης οι υφιστάμενες σχέσεις εργασίας μερικής απασχόλησης να μετατραπούν αυτοδικαίως σε συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου πλήρου�� απασχόλησης, να καταργηθεί κάθε διάταξη για εκ περιτροπής εργασία και διευθέτηση του χρόνου εργασίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top