Αποκάλυψη- βόμβα: Η Κομισιόν κάνει ασκήσεις Grexit!

Στα 4 δις ευρώ ανεβάζουν το δημοσιονομικό έλλειμμα

Αποκάλυψη- βόμβα: Η Κομισιόν κάνει ασκήσεις Grexit!
Μία αποκάλυψη-«βόμβα» κάνει η εβδομαδιαία εφημερίδα «Αγορά» στο σημερινό της φύλλο.

Όπως ανέφερε η Κάτια Μακρή για το ρεπορτάζ της εφημερίδας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα, με εντολή του Επιτρόπου Οικονομικών Μοσκοβισί στην αρμόδια διεύθυνση της Κομισιόν (GD Ecofin), όταν βρισκόταν στην Ουάσιγκτον για την συνεδρίαση του ΔΝΤ, γίνονται «ασκήσεις» για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ!

Νο2 στην ίδια Διεύθυνση είναι ένας παλιός γνώριμος της Ελλάδας, ο Σ. Ντερούζ, ο οποίος ήταν από τα πρώτα μέλη της τρόικας, όταν ιδρύθηκε το 2010.

Το πολύ εντυπωσιακό είναι ότι τα σενάρια αυτά αφορούν αποκλειστικά το τι θα σημαίνει μία έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη για την υπόλοιπη ΕΕ και δεν ασχολούνται καθόλου με τις συνέπειες στην ίδια την χώρα μας!

Αξίζει να σημειωθεί ότι το δημοσιονομικό κενό της Ελλάδας, όπως το υπολογίζουν οι δανειστές της χώρας, ανέρχεται στα 4 δις ευρώ για το 2015, λόγω του ότι έχει καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ χωρίς να αντικατασταθεί από άλλο μέτρο!

Ο ίδιος ο κ. Βαρουφάκης φέρεται να διαβεβαίωσε σήμερα στο Eurogroup τους ομολόγους του ότι θα εξασφαλίσει έσοδα ύψους 6 δις ευρώ, αλλά οι εταίροι υποστηρίζουν ότι από αυτά δεν θα μπορέσει να εισπράξει ούτε ένα δις, λόγω του ότι βαδίζουμε χρονικά προς το δεύτερο μισό του έτους, μέχρι να ψηφισθούν και να εφαρμοστούν τα όποια μέτρα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top