ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ μεταξύ Βαρουφάκη και Σλοβένου ΥΠΟΙΚ-ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

Βαρύ και ασήκωτο ήταν το κλίμα στο Eurogroup για τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών

ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ μεταξύ Βαρουφάκη και Σλοβένου ΥΠΟΙΚ-ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

​Καθόλου ευχάριστη δεν ήταν η ατμόσφαιρα στο σημερινό Eurogroup για τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Γ.Βαρουφάκη.

Οι ομόλογοι του, όπως γράψαμε και νωρίτερα στο star.gr, όχι μόνο δεν ενθουσιάστηκαν με τον αέρα και το στυλ του, αντιθέτως τον έβαλαν κάτω και τον "χτύπαγαν" σαν χταπόδι, εξαιτίας της άρνησης του να παρουσιάσει μέτρα για την ελληνική οικονομία.

Οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών, όπως έγραψε το Bloomberg, τον κατηγόρησαν ότι είναι αρχάριος, τζογαδόρος, ερασιτέχνης και ανεύθυνος, ενώ εξαπέλυσαν σφοδρή επίθεση για άσκοπη χρονοτριβή.

Τα αίματα "άναψαν" ακόμη περισσότερο, όταν τον λόγο πήρε ο Σλοβένος υπουργός Οικονομικών Ντούσαν Μράμορ, ο οποίος υποστήριξε ότι «θα πρέπει να σχεδιάσουμε ένα σχέδιο Β, σε περίπτωση που οι συνομιλίες μεταξύ Αθήνας και εταίρων αποτύχουν».

Η δήλωση αυτή προκάλεσε την αντίδραση του Έλληνα υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος χαρακτήρισε τον Σλοβένο ομόλογο του «αναξιοπρεπή».

«Είστε αναξιοπρεπής... Όσοι διακινούν τέτοια σενάρια είναι βαθιά αντιευρωπαϊστές» πρόσθεσε ο κ.Βαρουφάκης, χωρίς ωστόσο να έχει και την αντίστοιχη υποστήριξη από τους άλλους ομολόγους του, οι περισσότεροι εκ των οποίων τάχθηκαν φανερά υπέρ του κ. Μράμορ.
Μάλιστα, όταν ο Έλληνας υπουργός προσπάθησε, σύμφωνα με πληροφορίες, να τους εξηγήσει ότι εκτιμά ότι σύντομα μπορεί να υπάρξει συμφωνία, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο μιας τηλεδιάσκεψης ίσως και την επόμενη εβδομάδα, οι Ευρωπαίοι ομόλογοι του, τον αντιμετώπισαν με δυσπιστία με τον πρόεδρο του Eurogroup, Γ.Ντάισελμπλουμ να αφήνει να εννοηθεί πως είναι πιθανό να μην υπάρξει συμφωνία ούτε στο Eurogroup της 11ης Μαΐου.
ΒΙΝΤΕΟ STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top