Κυνική ομολογία Σουλτς: Οι σχέσεις Ελλάδας-δανειστών είναι άσχημες!

Στέλνει μήνυμα στην κυβέρνηση: Δεν μπορεί να βοηθηθεί, όποιος δεν θέλει βοήθεια

Κυνική ομολογία Σουλτς: Οι σχέσεις Ελλάδας-δανειστών είναι άσχημες!

Σε πολύ κακό σημείο βρίσκονται οι σχέσεις Ελλάδας –δανειστών, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Μάρτιν Σουλτς αλλά και τα όσα μεταδίδονται για τη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup.

Μιλώντας σε συνέδριο στη Γερμανία, ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου τόνισε χαρακτηριστικά: «Οι σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και δανειστών είναι, για να το πούμε ευγενικά, άσχημες».

Ο ίδιος, όπως αναφέρει η Die Welt, τόνισε ότι υπάρχει πρόοδος στις συνομιλίες των δύο πλευρών, ωστόσο έστειλε σαφές μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση σημειώνοντας πως «δεν μπορεί να βοηθηθεί όποιος δεν θέλει βοήθεια».

O πρόεδρος της ευρωβουλής τάχθηκε κατά του Grexit λέγοντας πως όχι μόνο δεν θα βοηθούσε σε τίποτα αλλά «θα έφερνε ένα σωρό ζημιές και θανάσιμες -κοινωνικά και οικονομικά- συνέπειες για την Ελλάδα». Πάντως, ξεκαθάρισε ότι ακόμη και σε ένα ενδεχόμενο Grexit, η Ευρώπη θα στηρίξει την Ελλάδα.

Στο ίδιο συνέδριο μίλησε και ο οικονομολόγος Χαν Βέρνερ Ζιν, ο οποίος σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει και απλά μεταθέτει συνεχώς τη χρεοκοπία της στο μέλλον με τη βοήθεια της ΕΚΤ.

Ο ίδιος τάχθηκε υπέρ του Grexit, λέγοντας πως η Ελλάδα «μόνο με ένα δικό της υποτιμημένο νόμισμα θα μπορέσει να γίνει και πάλι ανταγωνιστική».

Απαντώντας, εξάλλου, στο αν αυτό θα ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου και για ενδεχόμενη έξοδο από την ευρωζώνη και άλλης χώρας, ο Βέρνεν Ζιν αποκρίθηκε πως δεν βλέπει που είναι το πρόβλημα σε αυτό: «Αν η έξοδος της Ελλάδας αποδειχτεί τό��ο θετική για τη χώρα, που θα θέλουν κι άλλες να ακολουθήσουν, δε θα έπρεπε κανείς να έχει αντίρρηση. Γιατί όχι, αν αυτό είναι ο καλύτερος δρόμος;».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top