Βαρουφάκης: Δύσκολη η συμφωνία αλλά είναι η μοναδική μας επιλογή

Διαπίστωσε σύγκλιση στις συνομιλίες – «Όχι» σε πλειστηριασμούς και μειώσεις επικουρικών

Βαρουφάκης: Δύσκολη η συμφωνία αλλά είναι η μοναδική μας επιλογή

Την αισιοδοξία του για τελική συμφωνία με τους δανειστές εξακολουθεί να διατηρεί ο Γιάνης Βαρουφάκης παρά το σφυροκόπημα που φέρεται να δέχθηκε στο σημερινό Eurogroup.

Ο υπουργός Οικονομικών έκανε λόγο για σαφείς ενδείξεις σύγκλισης και προόδου στις συνομιλίες τις τελευταίες εβδομάδες, ενώ επεσήμανε ότι εκφράστηκε από όλους «η βούληση για την επίτευξη συμφωνίας αλλά και η ανησυχία για τα στενά χρονικά όρια».

Ο κ. Βαρουφάκης εκτίμησε ότι ακόμη δείχνει δύσκολη μια συμφωνία αλλά δήλωσε πεπεισμένος ότι τελικά θα υπάρξει «γιατί δεν υπάρχει άλλη επιλογή».

Ο ίδιος, ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν αποδέχεται την απαίτηση των θεσμών για μείωση των επικουρικών συντάξεων αλλά και ούτε τους πλειστηριασμούς α’ κατοικίας. "Στην τοποθέτησή μου αναφέρθηκα στην απαίτηση των θεσμών για άμεση μείωση συντάξεων, ιδίως των επικουρικών. Είναι μία απαίτηση που η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει αποδεκτή στη μέση μίας συνεχιζόμενης αυτοτροφοδοτούμενης κρίσης. Στους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας και αυτή είναι μί�� κίνηση που θεωρούμε ότι, όχι μόνο δεν συνάδει με την πολιτική μας για ελάφρυνση των βαρών που σηκώνουν στους ώμους τους οι χειμαζόμενοι συμπολίτες μας, αλλά ταυτόχρονα δεν βοηθάει και το τραπεζικό σύστημα απομειώνοντας ακόμη περισσότερο την αξία των περιουσιακών στοιχείων τους" δήλωσε για τα συγκεκριμένα θέματα.

Υποστήριξε επίσης ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις στο φορολογικό σύστημα αλλά και να «τρέξει» τις ιδιωτικοποιήσεις.

Τέλος, ο κ. Βαρουφάκης σημείωσε ότι υπάρχει θέμα ρευστότητας στη χώρα από τη στιγμή που πληρώνει τις υποχρεώσεις της αλλά δεν παίρνει καμία βοήθεια, ωστόσο δεν θέλησε να πει μέχρι πότε αντέχουν τα ταμειακά διαθέσιμα της Ελλάδας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top