Π. Κουρουμπλής: «Στις 27 Απριλίου θα εξοφληθούν όλες οι εφημερίες»

«Στόχος μας ένα αναβαθμισμένο δημόσιο σύστημα υγείας»

​Τη δέσμευσή του ότι στις 27 Απριλίου θα εξοφληθούν οι απλήρωτες εφημερίες των νοσοκομείων εξέφρασε ο υπουργός Υγείας, Π. Κουρουμπλής, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

Ο υπουργός Υγείας δήλωσε επίσης ότι οι προσλήψεις που θα γίνουν τον Μάιο θα είναι στοχευμένες, με στόχο ένα δημόσιο σύστημα υγείας αναβαθμισμένο και προσπελάσιμο από όλους τους πολίτες.

«Εκκρεμεί ένα θέμα, αυτό των εφημεριών. Οι εκκρεμότητες του ‘12, του ‘13 και του ‘14 που δεν πληρώθηκαν ποτέ, δεδουλευμένα στο χώρο της Υγείας, που δεν πληρώθηκαν γιατί κάποιοι ήθελαν να παρουσιάσουν πλεονάσματα. Τα χρήματα αυτά διασφαλί��τηκαν από το κράτος και στις 27 Απριλίου, θα καταβληθούν στους ενδιαφερόμενους», είπε και πρόσθεσε:

«Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι άλλαξε μια κυβέρνηση με εντελώς άλλα χαρακτηριστικά. Οι διοικητές οφείλουν να θέσουν στη διάθεση του υπουργού τις παραιτήσεις τους. Όσοι κρίνουμε ότι πραγματικά έχουν δουλέψει θα τους κρατήσουμε, αλλά όσοι κρίνουμε ότι πρέπει να αλλάξουν θα αλλάξουν. Αυτό το δημοκρατικό δικαίωμα δε μπορούν να μας το στερήσουν στη λογική διώξτε μας για να διεκδικήσουμε αποζημιώσεις από μια καθημαγμένη χώρα. Να πουν πληρώστε μου το υπόλοιπο της θητείας. Ελπίζω να επιδείξουν όλοι υπευθυνότητα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top