Αβραμόπουλος από Μάλτα: Η Ευρώπη έχει κηρύξει πόλεμο στους δουλεμπόρους

"Είμαστε ενωμένοι σε αυτό, το παγκόσμιο πρόβλημα"

Αβραμόπουλος από Μάλτα: Η Ευρώπη έχει κηρύξει πόλεμο στους δουλεμπόρους

«Η Ευρώπη έχει κηρύξει πόλεμο στους δουλεμπόρους». Αυτό δήλωσε ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος, από την Μάλτα, όπου βρέθηκε για την κηδεία θυμάτων, από τα πρόσφατα τα τραγικά γεγονότα στη Μεσόγειο.

«Η Ευρώπη είναι ενωμένη σε αυτή την προσπάθεια. Θα συνεργαστούμε και με τους εταίρους μας εκτός της Ευρώπης, διότι το δουλεμπόριο μεταναστών δεν είναι μόνο ευρωπαϊκό πρόβλημα, αλλά και παγκόσμιο. Ήρθα στη ��άλτα για να εκφράσω εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των Ευρωπαίων πολιτών τη βαθιά θλίψη και συμπόνια μας για τα αθώα αυτά θύματα και να τιμήσουμε τη μνήμη τους. Οι άνθρωποι αυτοί έφυγαν από εμπόλεμες χώρες και έκαναν επικίνδυνα ταξίδια ακολουθώντας ένα απλό όνειρο: να ξεκινήσουν μια νέα ζωή στην Ευρώπη», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Επιτρόπου.

Σύμφωνα με τον κ.Αβραμόπουλο, «η Ευρώπη είναι ήδη σε πόλεμο με τα εγκληματικά κυκλώματα που εκμεταλλεύονται και συχνά καταδικάζουν σε θάνατο αθώους ανθρώπους», για αυτό και «θα πρέπει να αναλάβει δράση, έτσι ώστε να στηρίξει τα κράτη μέλη στην περιοχή της Μεσογείου. Για το σκοπό αυτό, θα πρέπει να κινητοποιήσουμε πλήρως τις τρεις ευρωπαϊκές υπηρεσίες FRONTEX, EUROPOL, EASO. Η Ευρώπη προχωράει και δεν θα σταματήσει, μέχρι να εκπληρωθούν οι δικαιολογημένες προσδοκίες των πολιτών».

Ο κ.Αβραμόπουλος συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Μάλτας και μέλη του υπουργικού συμβουλίου, με τους οποίους συζήτησε το προτεινόμενο σχέδιο δράσης της ΕΕ που περιλαμβάνει: ενότητα, αλληλεγγύη και πρόληψη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top