SΖ: Οι δανειστές θα μιλούν απευθείας με τον Τσίπρα-Είναι πιο διαλλακτικός

"O ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει σαφείς θέσεις"

SΖ: Οι δανειστές θα μιλούν απευθείας με τον Τσίπρα-Είναι πιο διαλλακτικός

​Στις διαπραγματεύσεις, αλλά και στον αναγκαστικό δανεισμό του ελληνικού κράτους με δέσμευση των αποθεματικών των φορέων και των ΟΤΑ αναφέρεται η Süddeutsche Zeitung.

Η γερμανική εφημερίδα, επικαλείται μάλιστα υψηλόβαθμο κοινοτικό αξιωματούχο, χωρίς να τον κατονομάζει.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μονολιθικό κόμμα και γι αυτόν τον λόγο δεν έχει σαφείς θέσεις. Με μία κυβέρνηση στην οποία ριζοσπάστες αριστεροί θέλουν να έχουν εξίσου ισχυρή θέση με εκείνους που εκφράζουν μετριοπαθείς θέσεις, είναι απλώς αδύνατον να καταλήξεις σε συμβιβασμό» αναφέρει ο αξιωματούχος όπως μεταδίδει η Deutsche Welle.

Με δεδομένη αυτήν τη σύγχυση συμφερόντων στην Αθήνα, όπως τονίζει η Süddeutsche Zeitung, «οι πολιτικοί επικεφαλής των ευρωπαίων εταίρων έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι θα συνομιλούν απευθείας με τον Τσίπρα. Ο πρωθυπουργός θεωρείται σχετικά μετριοπαθής και διαλλακτικός. Ωστόσο, δεν είναι σαφές εάν στις επόμενες εβδομάδες θα καταφέρει να πείσει την κυβέρνησή του να αποδεχθεί μία σαφή μετριοπαθή ατζέντα. Στη συνέχεια η απόφαση αυτή θα πρέπει να περάσει από το Κοινοβούλιο. Και αυτό εγκαίρως, μέχρι τις 30 Ιουνίου».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top