Να παραιτηθεί ο Π. Κουρουμπλής ζητά εκ νέου η ΝΔ

Με δήλωση του τομεάρχη Υγείας Χ. Κέλλα

Να παραιτηθεί ο Π. Κουρουμπλής ζήτησε εκ νέου σήμερα η ΝΔ, ύστερα από τη χθεσινή ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης με το ίδιο αίτημα, λόγω της διάψευσης, όπως υποστηρίζει η αξιωματική αντιπολίτευση, των διαβεβαιώσεών του ότι δεν θα ζητηθούν τα αποθεματικά των νοσοκομείων και των σημερινών δηλώσεων του υπουργού Υγείας για το ίδιο ζήτημα.

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Υγείας της Νέας Δημοκρατίας κ. Χρήστος Κέλλας, δήλωσε συγκεκριμένα:

«Ο Υπουργός Υγείας κ. Κουρουμπλής, προσπαθώντας να ανασκευάσει τις χθεσινές ψευδείς δηλώσεις του προς το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ΑΠΕ-ΜΠΕ, σήμερα έκανε τα πράγματα ακόμα χειρότερα. Πιάστηκε διπλά ψευδόμενος.

Πρώτο ψέμα: Ισχυρίζεται ότι το έγγραφο δέσμευσης των ταμειακών διαθεσίμων των κρατικών νοσοκομείων δεν φέρει την υπογραφή του. Ή δεν γνωρίζει ο Υπουργός τι συμβαίνει στο Υπουργείο του, ή οφείλει σήμερα κιόλας να ζητήσει την παραίτηση του Γενικού Διευθυντή Οικονομικών Υπηρεσιών του υπουργείου του!!!

Γνωρίζει, βέβαια, ότι δεν φταίει ο Διευθυντής, διότι εκ του νόμου το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους αποστέλλει την εντολή σε όλους τους Γενικούς Διευθυντές των Υπουργείων. Και πώς μπορούσε να ήταν διαφορετικά! Αντί, λοιπόν, να ρίχνει την ευθύνη στους υπηρεσιακούς παράγοντες, ας ζητήσει συγγνώμη, όχι για την άγνοιά του, αλλά για τα ψεύδη του.

Δεύτερο ψέμα: Ο κ. Κουρουμπλής διαβεβαιώνει ότι δεν είναι υποχρεωτική η μεταφορά των ταμειακών διαθεσί��ων στην Τράπεζα της Ελλάδος, αλλά είναι στη διακριτική ευχέρεια των Διοικήσεων των νοσοκομείων. Ας διαβάσει ο κ. Υπουργός το έγγραφο του Υπουργείου του προς τις ΥΠΕ με το οποίο ζητά άμεση εφαρμογή της ΠΝΠ που είναι και υποχρέωση των Διοικήσεων των νοσοκομείων.

Το ψέμα, όμως, έχει κοντά ποδάρια. Το γεγονός ότι τα νοσοκομεία λειτουργούν ακόμη, οφείλεται στα ταμειακά ��ιαθέσιμα που άφησε η κυβέρνηση Α. Σαμαρά.

Μέχρι σήμερα, ο κ. Κουρουμπλής λαΐκιζε ως αντιπολίτευση, αγνοώντας τι συμβαίνει στο χώρο της Υγείας. Σήμερα διαπιστώνουμε ότι αγνοεί και το τι συμβαίνει στο χώρο ευθύνης του στο Υπουργείο Υγείας.


Γι’ αυτό το λόγο και επειδή έχει πιαστεί διπλά και τριπλά ψευδόμενος, οφείλει να επιδείξει την ελάχιστη ευθιξία και να παραιτηθεί».

ΒΙΝΤΕΟ STAR

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top