Ολάντ και Μέρκελ συναντά σήμερα ο Τσίπρας για να ξεμπλοκάρει τις διαπραγματεύσεις

Μπαράζ συνομιλιών στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής

Ολάντ και Μέρκελ συναντά σήμερα ο Τσίπρας για να ξεμπλοκάρει τις διαπραγματεύσεις

​Φουλ τις μηχανές έχει βάλει ο Α. Τσίπρας, ώστε να επιταχύνει τις διαδικασίες και να καταφέρει να πετύχει μια πολιτική συμφωνία ενόψει του αυριανού Eurogroup, στη Ρίγα της Λετονίας.

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες κλείδωσε για τις 16:30 ώρα Ελλάδος η συνάντησή του με την Γερμανίδα καγκελάριο, Α. Μέρκελ, μετά από επίσημο αίτημα που κατέθεσε πριν από λίγο η ελληνική πλευρά και την θετική απάντηση των Γερμανών.

Η συνάντηση θα γίνει στα γραφεία της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Γερμανίας μέσα στο Συμβούλιο, ενώ σύμφωνα με γερμανικές πηγές ο κ. Τσίπρας και η κα Μέρκελ θα ανταλλάξουν απόψεις για την ελληνική κρίση, θα υπάρξει μια ενημέρωση για την γενικότερη κατάσταση στη χώρα και δεν πρόκειται να γίνει καμία αναφορά στα μέτρα που πρέπει να πάρει η ελληνική κυβέρνηση ή στη διαπραγμάτευση.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως ο Έλληνας πρωθυπουργός αναμένεται να ζητήσει από την Α. Μέρκελ να τηρήσει όσα είχαν συμφωνηθεί στις 20 Φεβρουαρίου.

Κυβερνητικές πηγές τονίζουν ότι ο Α. Τσίπρας θα επισημάνει στην Γερμανίδα καγκελάριο ότι η Αθήνα έχει κάνει πράξη το 70% των συμφωνηθέντων και το ίδιο θα πρέπει να κάνουν και οι εταίροι.

Μάλιστα, πηγές του Μαξίμου, απαντώντας σε δημοσιεύματα που ήθελαν τον πρωθυπουργό να προσέρχεται στη συνάντηση, με τελεσίγραφο προς την Α. Μέρκελ για οριστική ρήξη αν δεν υπάρξει συμφωνία αναφέρουν ότι τα δημοσιεύματα αυτά δεν έχουν καμία απολύτως βάση.

"Η ελληνική κυβέρνηση όπως δεν δέχεται τελεσίγραφα έτσι και δεν θέτει", τονίζουν.

Επίσης, σύμφωνα με το γραφείο του πρωθυπουργού, ο Α. Τσίπρας θα έχει συνάντηση με τον Γάλλο Πρόεδρο, Φ. Ολάντ, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top