Σύμβουλος του Τσίπρα: Η ρήξη είναι η λιγότερο επώδυνη λύση για την κυβέρνηση

«Να μην πέσουμε στην παγίδα των δανειστών»

Σύμβουλος του Τσίπρα: Η ρήξη είναι η λιγότερο επώδυνη λύση για την κυβέρνηση

Ως την προτιμότερη από τις πιθανές λύσεις για την κυβέρνηση, χαρακτηρίζει τη ρήξη με τους δανειστές σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα.

Ο Γιάννης Αλμπάνης, σε άρθρο του σε ιστοσελίδα γνώμης, μιλά για «διαφαινόμενο αδιέξοδο» των διαπραγματεύσεων και καλεί «να μην πέσουμε στην παγίδα των δανειστών».

«Οι δανειστές φαίνεται ότι ακολουθούν παρελκυστική τακτική, επιμένοντας στη μνημονιακή λογική. Επιδιώκουν, από τη μια μεριά, να εξαντληθούν τα ταμειακά αποθ��ματα της χώρας, και από την άλλη, να φθαρεί η λαϊκή υποστήριξη της κυβέρνησης» σημειώνει ο κ. Αλμπάνης, ο οποίος ισχυρίζεται ότι ο στόχος των δανειστών είναι να προκληθεί στην κυβέρνηση «καταστροφική πολιτική φθορά χωρίς οι δανειστές να διακινδυνεύσουν τις εισπράξεις τους».

rtgh.jpg

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο χρόνος τρέχει εις βάρος της κυβέρνησης και η χειρότερη επιλογή είναι «να αφεθούν τα πράγματα να κυλήσουν όπως τώρα καθώς η λύση δεν μπορεί να επαφίεται στην καλή θέληση των δανειστών».

Ο κ. Αλμπάνης σημειώνει ότι τώρα είναι η ώρα για τολμηρές πολιτικές πρωτοβουλίες και κάνει λόγο για τρεις άξονες πρωτοβουλιών: πρώτον, να ορίσει την «ώρα μηδέν» η ελληνική πλευρά, δεύτερον, να έχει απόλυτη προτεραιότητα η πληρωμή μισθών και συντάξεων και, τρίτον, να τεθεί η εναλλακτική της ρήξης με τους δανειστές, η οποία -σύμφωνα με τον ίδιο- «δείχνει να είναι η λιγότερο κακή λύση από αυτές που καλούμαστε να επιλέξουμε».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top