Μάρδας: Δημιουργούμε «μαξιλάρι» για την περίπτωση που αργήσει η συμφωνία

Πως σχολίασε τη δήλωσή του ότι τα χρήματα «είναι περισσότερο ασφαλή στην ΤτΕ»

«Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου έγινε γιατί προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα “μαξιλάρι” για το μέλλον, σε περίπτωση που αργήσει η συμφωνία» δήλωσε ο Δημήτρης Μάρδας μιλώντας στο Πρωινό ΑΝΤ1.

Ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ επανέλαβε ότι το αρχικό ταμειακό κενό των 400 εκ. ευρώ όχι απλά καλύφθηκε αλλά το διαθέσιμο πλησιάζει πλέον σχεδόν το διπλάσιο, ενώ εξήγησε για άλλη μία φορά ότι προηγήθηκε «σαφάρι» από τον ίδιο σε διάφορους φορείς για να βρεθεί το ποσό και δεν βρέθηκε ξαφνικά ούτε «σε 2 ώρες».

Ο κ. Μάρδας αναφέρθηκε και στα αποθεματικά των δήμων και των περιφερειών τονίζοντας ότι η κυβέρνηση τους εξήγησε ότι οι λογαριασμοί στην Τράπεζα της Ελλάδας δίνουν επιτόκιο που είναι καλύτερο από αυτό της αγοράς.

Τέλος, σχολιάζοντας τη δήλωσή του ότι τα χρήματα είναι περισσότερο ασφαλή στην ΤτΕ, ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ αρνήθηκε ότι αυτό αποτελεί σήμα κινδύνου για τις ιδιωτικές τράπεζες και απλά περιγράφει μια πραγματικότητα, ότι δηλαδή «η ΤτΕ είναι το τελευταίο προπύργιο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top